Breaking news

MRU: STS poate frauda alegerile

loading...

Mihai Răzvan Ungureanu, fost premier și șef al SIE, recunoaşte că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) are pârghii prin care poate frauda alegerile electorale.

sts falsifica alegerile electoraleDacă la capitolul salvare de vieți, interpretare coordonate geografice, localizare avioane prăbușite, e praf, STS se pricepe de minune să fraudeze alegerile.

MRU îl dă de gol pe Băsescu și recunoaște indirect, cum a fraudat președintele în funcție, alegerile prezidențiale și nu numai, prin intermediul STS. Așa se explică vehemența și încrâncenarea cu care-l apără și îl menține în funcție pe Marcel Opriș, în fruntea STS.

USL vrea cu orice pretsa puna un argat politic la conducerea STS-ului. Proiectul de lege al USL, privind trecerea STS la MAI, este neconstitutional. Simt o neliniste apasatoare, acum in an electoral. Ponta este convins ca STS ii va aduce voturi daca isi planteaza un om la conducerea institutiei care are in subordine toata infrastructura de comunicatii si informatica pentru procesele electorale”, a scris Mihai Răzvan Ungureanu, pe blogul de membru al Senatului

Declaraţia lui MRU, fost şef de servicii secrete, a fost comentată şi de jurnaliştii Deutsche Welle.

“Aceste afirmaţii sunt şi ciudate şi neliniştitoare în acelaşi timp. Directorul STS, Marcel Opriş, a argumentat public în mai multe ocazii că STS nu are atribuţii legale cât priveşte procesul electoral, dar, mai important, că nu are nici posibilitatea practică de a influenţa într-un fel sau altul rezultatul. El răspundea unor suspiciuni similare cu cele pe care le formulează Răzvan Mihai Ungureanu, dar cu semn inversat. Or, ceea ce spune acum fostul director al SIE este că STS are, dacă îşi propune, posibilitatea de a frauda alegerile. Este adevărat? Poate că ar trebui ca un politician care a deţinut funcţia de ministru de Externe şi de director al unui important serviciu de informaţii să dea mai multe lămuriri în această privinţă. A fost doar un mod de a vorbi, aşa cum vorbesc mai toţi politicienii din România, fără grija pentru adevăr, cu unicul scop de a-şi discredita adversarii? Sau e mai mult decât atât?”, se arată în articolul Deutsche Welle.

Miza uriașă numită STS este confirmată și de jurnalista băsistă, Sabina Fati, care scrie într-un editorial în România Liberă, că Ponta vrea să mute serviciul la Interne pentru a-l putea controla și astfel să-șia sigure succesul în alegeri: Cine controlează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) poate avea acces la instituţiile cheie ale statului, dacă transformă această structură tehnică într-una care să fie la îndemâna oamenilor politici cu acces la ministerul de Interne. Victor Ponta vrea să pună mâna pe STS nu doar pentru a-şi acoperi spatele la alegeri, ci şi pentru a avea, eventual, la îndemână multe alte informaţii interesante şi necesare pentru amicii lui din partid, aflaţi în dificultate. Bazele de date ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ale Parchetului General, ale DNA, ale Fiscului, ale SRI, SIE şi în general ale tuturor instituţiilor centrale din România sunt găzduite şi protejate de STS. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a funcţionat până acum ca o agenţie neutră, dar percepţia pe care o au beneficiarii asupra ei se va schimba serios dacă prin noua lege Internele vor prelua patrimoniul, bugetul şi personalul STS.

Prin legea electorală, STS este responsabil cu asigurarea infrastructurii prin care se trimit datele din fiecare secție de vot și se centralizează rezultatele alegerilor, indiferent de tipul acestora.

Dacă doi filobăsiști, MRU și Fati, confirmă rolul real al STS, atunci trebuie să le dăm crezare, și să-i scuzăm că în 2014 când idolul lor părăsește Cotroceniul, au scăpat porumbelul și au deconspirat ”rețeta succesului băsescian” care a terorizat România până acum. Așadar, STS aplică vorba românească: NU CONTEAZĂ CÂȚI VOTEAZĂ, CONTEAZĂ CINE NUMĂRĂ!!!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata