Breaking news

Mor pe capete. Într-o singură zi au decedat 9 tineri arși în Clubul Colectiv. Bilanțul indică 41 de morți

loading...

La șapte zile de la tragedia care a cutremurat România, într-o singură zi au murit pe patul de spital în chinuri groaznice, nouă tineri. Astfel că bilanțul deceselor a ajuns sâmbătă seară la 41 de morți.

foto-socante-club-colectiv-mortiÎn nici 12 ore, opt tineri s-au stins în chinuri, după șapte zile de suferință, ca urmare a incendiului produs pe 30 octombrie în Clubul Colectiv din București în timpul concertului susținut de trupa Goodbye to Gravity.

Trei pacienți au decedat azi la Spitalul de Arși din București, doi la Floreasca, unul la Spitalul Universitar și unul la Spitalul Bagdasar Arseni din București. Celor șapte tineri care au murit în România se adaugă alții doi morți în Olanda.

Raed Arafat a anunţat că doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, că cei doi pacienţi care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronavă militară, de la spitale din Capitală la spitale din Olanda.

Printre cei doi pacienţi decedaţi se află o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI “Agrippa Ionescu”.

Raed Arafat a precizat că în aeronava care a plecat din Capitală spre Rotterdam, Olanda, erau opt pacienţi, dintre care cinci intubaţi şi trei neintubaţi, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienţi erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi.

Secretarul de stat a precizat că avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje că toţi pacienţii sunt bine, însă ulterior a fost informat că starea a doi pacienţi s-a agravat.

Unul dintre pacienţi a intrat în stop cardiorespirator în ambulanţă, un medic din România care însoţea pacienţii a continuat resuscitarea până la spitalul din Rotterdam, iar de aici a fost preluat şi resuscitat în continuare, însă fără succes, a adăugat Raed Arafat.

În prezent în spitalele din București sunt internați alți peste 100 de tineri răniți în incendiu, mare parte din ei fiind în stare gravă cu șanse minime de supraviețuire.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata