Breaking news

Monica Pop, director al Spitalului de Oftalmologie din București, declarată incompatibilă de către ANI

loading...

Managerul al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, Monica Pop, a fost găsită de în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.

monica popANI a constatat existența conflictului de interese în materie penală în cazul medicului Monica Pop.

Inspectorii ANI o acuză pe aceasta că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât, în calitate de manager, a încheiat, în perioada 2010 – 2013, un număr de 62 contracte de asistență juridică și de reprezentare în instanță a intereselor spitalului, cu Cabinetele de avocatură Puiu Gabriela și Gătejeanu Florian.

”Valoarea celor 62 contracte ale spitalului cu cabinetele de avocatură este de 60.650 Lei. Totodată, Cabinetele de avocatură Puiu Gabriela și Gătejeanu Florian au reprezentat în instanță și interesele acesteia, în calitate de persoană fizică, în aceleași procese civile ale căror părți sunt Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și POP MONICA DANIELA. În acest sens, între POP MONICA DANIELA și cabinetele de avocatură menționate au fost încheiate 27 contracte de asistență juridică și reprezentare, în valoare totală de 6.000 Lei. Astfel, cabinetele de avocatură au fost remunerate atât de către Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, reprezentat de către POP MONICA DANIELA, în calitate de Manager, cât și de către persoana fizică POP MONICA DANIELA”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

Drept urmare, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către POP MONICA DANIELA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte

Dacă va fi găsită vinovată, Monica Pop riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata