Breaking news

Mona Pivniceru renunță mâine la Ministerul Justiției, Ponta devine interimar

loading...

Mona Pivniceru își va anunța miercuri, în ședința de guvern, demisia din funcția de Ministeru al Justiției, ca urmare a numirii acesteia de către Senat, în funcția de judecător al CCR. Victor Ponta va prelua interimatul la Justiție.

mona pivniceru si pontaEste oficial. Mona Piviniceru părăsește Ministerul Justiției iar premierul Victor Ponta va asigura interimatul până când PNL va desemna un nou ministru.

Ponta și Băsescu au discutat în cursul zilei de marți despre interimatul la Justiție.

Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională. Astfel, în cursul zilei de astăzi, Primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu Preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca Primul-ministru să preia interimatul, urmând ca şeful Executivului să facă, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justiţiei”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului României.

Marți, Senatul României a validat-o pe Mona Pivniceru în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru următorii nouă ani de zile, cu un mandat ce începe din 9 iunie 2013.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata