Breaking news

Modestul Iohannis va locui fix în vila lui Băsescu, deși a negat acest lucru

loading...
0 8

Guvernul a anunțat că președintele ales al României, Klaus Iohannis va avea drept reședință oficială Vila Lac 2 și se va muta în vila Lac 3 când Traian Băsescu, va elibera această locuință de protocol.

basescu - iohannis - vila lac treiIohannis se mută în vila și curtea lui Băsescu. Modestul neamț de la Sibiu, care are șase case în portofoliu, luate din meditații, se va muta în Vila Lac 3, unde timp de zece ani a locuit Băsescu. În urmă cu două săptămâni, purtătorii de vobe ai lui Iohannis, spuneau că acesta a refuzat categoric să se mute în luxoasa vilă și că preferă ceva mai modest.

Numai că între timp, modesul Iohannis, care își face concediile la Palm Beach, SUA, a anunțat că s-a răzgândit și că vrea să stea în Vila Lac trei.

”Guvernului i-a fost adusă la cunoștință opțiunea domnului Klaus Iohannis cu privire la reședința pe care acesta dorește să o ocupe, din momentul în care mandatul său va începe. În urma opțiunii domnului Klaus Iohannis, Guvernul a decis, în ședința de miercuri, ca viitorului Președinte să îi fie acordată Vila Lac 2 drept reședință oficială pentru perioada următoare. Ulterior eliberării Vilei Lac 3, ocupată în prezent de președintele în funcție, Traian Băsescu, după termenul legal pe care îl are la dispoziție, domnul Klaus Iohannis urmează să preia această reședință drept reședință oficială”, precizează biroul de presă al Guvernul României.

Iohannis a cerut inițial o locuință de reședință care să aibă grădină unde să poată cultiva trandafiri, pasiune pe care o are de peste 20 de ani.

Vila Lac 3 are o suprafaţă de 1.045 de metri pătraţi, un teren de te­nis de 684 de metri pătraţi şi un pa­ti­noar de 308 metri pătraţi, ponton, fiind o adevărată fortăreaţă.

Vilele Lac 2 şi Lac 3 mai sunt dotate cu patinoar, teren de tenis şi vestiar.

Iohannis va sta în Vila Lac 2 cel mult 60 de zile, întrucât legea prevede că Băsescu are la dispoziție 2 luni ca să plece din Vila Lac 3.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata