Breaking news

Moaștele Sf. Nectarie furate de patru bărbați

loading...

Criza le-a luat mințile românilor care au ajuns să fure până și moaștele sfinților din biserici.

23-img-ny-1Patru indivizi cu două maşini înmatriculate în judeţul Prahova au pătruns, miercuri dimineaţă, în jurul orei 4,00, în biserica Radu Vodă din sectorul 4 al Capitalei de unde au furat moaştele Sfântului Nectarie şi o mie de lei din cutia milei. Prejudiciul, în valoare de peste trei sute de milioane, a fost recuperat integral, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Cristian Ciocan.

Cele patru persoane care au sustras ieri-dimineaţă moaştele de la Mănăstirea „Radu Vodă” din Capitală erau înarmate. Trei dintre hoţi au fost prinşi imediatde un echipaj aflat în patrulare, într-o maşină parcată la aproximativ 100 de metri de la ieşirea din mănăstire, iar racla a fost recuperată. Al patrulea hoţ a apucat să fugă. La anchetă, complicii au spus că fugarul e student la Teologie şi că el a avut ideea „loviturii”. Tânărul avea şi o destinaţie pregătită pentru sfintele moaşte. Ar fi scos bani frumoşi din vânzare: numai racla din argint, poleită cu aur, valorează peste 30.000 de lei.

Sf. Nectarie s-a născut în orăşelul Silivria, pe actualul teritoriu al Turciei, în 1846. La o vârstă fragedă, devine învăţător în Constantinopol, apoi monah la o mănăstire de pe insula Hios.
În 1889, este numit Mitropolit de Pentapolis. Spre sfârşitul vieţii, întemeiază Mănăstirea „Sf. Treime” din Eghina. Trecut la cele veşnice în 1920, este canonizat în 1961. În 2002, o parte dintre moaştele sale au fost aduse în Bucureşti. Se spune că ajută la vindecarea bolnavilor de cancer.

La Mănăstirea Radu-Vodă din Bucureşti, într-o raclă de argint, poleită cu aur, se află o parte din moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul pe care biserica şi l-a ales ca protector începând cu anul 2002.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata