Breaking news

Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, s-a retras din funcție

loading...

Invocând motive de sănătate, IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului a trimis o scrisoare Patriarhiei prin care anunță că renunță la funcție.

Patriarhia a fost înștiințată prin intermediul unei scrisori că IPS Nicolae Corneanu se retrage din funcția de Mitropolit al Banatului.

Am înaintat Patriarhiei Române o hârtie prin care îmi anunţ retragerea din funcţie. Am făcut acest gest din cauza neputinţei mele fizice. Rămâne de văzut dacă voi merge la o mănăstire”, a declarat IPS Nicolae pentru Ziua de Vest.

Mitropolitul Banatului a produs un scandal de proporții în sânul Bisericii Ortodoxe Române după ce pe 25 mai 2008, s-a împărtășit la catolici,  la o liturghie oficiată de Monseniorul Francisco Javier Lozano.

Înainte de această împărtășanie, Mitropolitul a făcut o declaație controfersată spunând că:“Va veni o vreme în care și românii îl vor recunoaște pe Papa drept cap al Bisericii

Nicolae Corneanu s-a născut pe 21 decembrie 1923, la Caransebeș și este cel mai longeviv ierarh din istoria Bisericii Ortodoxe Române.

În luna martie 2012, a împlinit 50 de ani de când se află în scaunul de Mitropolit al Banatului. Nicolae Corneanu a recunoscut după revoluție, că a fost colaborator al securității.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata