Breaking news

Miting de solidaritate cu românii din județele Harghita, Covasna și Mureș

loading...

Mai multe mitinguri au fost organizate simultan, miercuri, în marile orașe din România, în semn de solidaritate cu românii din Harghita, Covasna și Mureș, persecutați de etnicii maghiar.

miting solidaritate nationalaApelul la miting s-a făcut pe Facebook, unde organizatorii au stabilit locul de întâlnire în mai multe orașe. La Târgu Mureș, peste 500 de persoane s-au adunat miercuri la ora 16.00, la un miting “pentru unitate naţională” organizat de Uniunea Vatra Românească în faţa statuii lui Avram Iancu din Târgu Mureş.

Manifestanţii, înarmați cu steaguri tricolore și purtând inscripţii precum “Vatra Românească” şi “Dacii liberi”, au afișat pancarte pe care scria “20 martie 1990 ne învaţă să fim uniţi în gând, vorbă şi faptă”, “Pământul românesc bun naţional”, “Spunem nu dezmembrării României”, “Nu prefect UDMR”, “Nu retrocedărilor ilegale şi abuzive”.

Manifestanții au scandat “Limba română unica stăpână”, “Unitate naţională” şi “Nu există Ţinut Secuiesc”.

La mitingul de la Tg. Mureș au fost prezenți și preşedintele PRM, Gheorghe Funar, şi preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, dar și preşedintele Uniunii Vatra Românească, Florin Oproiescu şi fostul deputat PUNR Mureş Lazăr Lădariu. 

Mitingul a fost autorizat şi s-a desfăşurat timp de mai bine de două ore, fără a se înregistra incidente. Iniţial, organizatorii au estimat că la eveniment vor fi 4.000 de participanţi.

Românii au fost chemați la miting, pentru a protesta în centrul orașelor, în semn de solidaritate cu românii din secuime și pentru a lupta împotriva destabilizării României.

Proteste au fost programate să aibă loc, miercuri, și în oraşe precum Bucureşti (Piaţa Universităţii), Piatra Neamţ, Hunedoara, Oradea, Târgu Frumos, Arad, Braşov, Alba Iulia, Târgu Jiu, Câmpulung Muscel, Baia Mare, Mangalia, Timișoara (Piața Operei), Buzău, Galați, Satu Mare şi Slatina.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata