Breaking news

Mircea Octavian Bica, soțul Alinei Bica, săltat de DIICOT pentru evaziune fiscală

loading...

Foștii subalterni ai Alinei Bica, îi iau la bani mărunți pe soțul fostei șefe a DIICOT. Miercuri dimineață, procurorii DIICOT – Structura Teritorială Brașov au efectuat 10 percheziții la Brașov și Făgăraș într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Pe lista suspecților figurează și Mircea Octavian Bica, soțul Alinei Bica.

alina bica demisie diicotProcurorii DIICOT alături de polițiști judiciari și jandarmi, au descins miercuri dimineață la mai multe adrese din Brașov și Făgăraș, sedii de firme și locuințe personale, într-un dosar de evaziune fiscală.

11 persoane vor fi aduse la audieri, printre care și soțul Alinei Bica, Mircea Octavian Bica, acesta fiind suspectat de evaziune fiscală.

Soțul Alinei Bica a fost săltat de procurorii DIICOT din locuința sa și dus cu mandat la audieri.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 10 milioane lei, din care 7 milioane lei din evaziune fiscală și 3,4 milioane lei din infracțiune de spălare de bani.

În acest dosar sunt implicate trei firme din Făgăraș care activează în domeniul construcțiilor și care ar fi utilizat două firme “fantomă” din Alba și Cluj.

Liderul grupării ar fi Dan Vasile, acesta apărând în denunțul omului de afaceri Ovidiu Tender de la DNA drept cel care a luat împreună cu soțul Alinei Bica pachetul majoritar la UPRUC Făgăraș.

Mircea Octavian Bica are o plantație de afine ecologice în județul Brașov, prin intermediul firmei Biosfera Fruct SRL.

El ar fi folosit circuitul evazionist pentru a scădea din facturi suma de 80.000 lei, acesta fiind și prejudiciul reținut în cazul lui.

În ultima declarație de avere depusă în anul 2014 de Alina Bica în calitate de șefă a DIICOT, Mircea Octavian Bica apare ca acționar unic la firma de consultanță SC Industrial Solutions SRL, de unde a obținut un venit de 83.500 lei, iar la Biosfera Fruct SRL apare ca angajat, cu un venit anual de 3.372 lei.

Alina Bica, arestată preventiv în 20 noiembrie 2014, în dosarul ANRP, se află în prezent în stare de arest la domiciliu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata