Breaking news

Declarație șocantă a Ministrului Apărării: Spațiul aerian românesc violat de aparate neidentificate

loading...

Spațiul aerian al României este survolat în mod ilegal de aparate neidentificate. Afirmația îi aparține Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Dușa.

avioane F16Declarație șocantă făcută miercuri de Ministrul Apărării Naționale, cu privire la violarea spațiului aerian românesc de către aparate de zbor neidentificate.

Drept urmare, Mircea Dușa spune că este necesară achiziţionarea de avioane F 16 deoarece aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat de aparate de zbor care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol.

“Să ştiţi că este foarte necesar să achiziţionăm avioanele pentru că aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării“, a declarat, miercuri, la Piteşti, ministrul Apărării, Mircea Duşa, citat de MEDIAFAX.

Ministrul spune că ultima dată când un avion a intrat ilegal în spațiul aerian românesc, s-a întâmplat chiar marți noapte.

Ieri noapte (n.r. – în noaptea de luni spre marţi) s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice. Sunt tot felul de situaţii când noi, pe procedurile internaţionale şi europene pe care le avem pe această speţă, acţionăm, dar nu vă pot spune dacă am acţionat în forţă„, a mai declarat ministrul Mircea Duşa.

Minstrul Apărării a participat, miercuri, în Piaţa “Vasile Milea” din Piteşti, la festivitatea de acordare a primului grad de maistru militari şi subofiţer al promoţiei “Aurel Vlaicu 100” a Școlii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata