Breaking news

Mircea Cosma, șeful CJ Prahova, rămâne judecat în stare de libertate

loading...

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins marți, recursul DNA și au decis ca Mircea Cosma să fie cercetat în stare de libertate.

mircea cosma - dnaPreședintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat în continuare în stare de libertate sub control judiciar. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins marți contestația DNA.

Judecătorii au menținut decizia din 12 februarie a unui magistrat tot de la instanța supremă, prin care a fost respinsă cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Mircea Cosma, acesta fiind cercetat penal pentru luare de mită și abuz în serviciu.  De asemenea, judecătorii au menținut arestul la domiciliu pentru 30 de zile în cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, directorul executiv al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova.

Decizia vine la o zi după ce Camera Deputaților a decis să respingă solicitarea DNA privind arestul preventiv al deputatului Vlad Cosma, nimeni altul decât fiul lui Mircea Cosma.

Cei doi sunt acuzați de DNA că ar fi trucat mai multe licitații publice la CJ Prahova și că ar fi primit mită 4,4 milioane de lei.

Potrivit DNA, în perioada 2012—2013, deputatul Vlad Cosma (fiul lui Mircea Cosma) și omul de afaceri Răzvan Alexe au pretins și au primit de la reprezentanți ai unor societăți comerciale — denunțători în cauză — importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăți comerciale, controlate de Răzvan Alexe. 

Sumele de bani au fost pretinse de cei doi în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul CJ Prahova — președintele Consiliului, Mircea Cosma, și Daniel Alixandrescu, director al Direcției Patrimoniu—, astfel încât societățile respective să obțină de la CJ Prahova lucrări și servicii curente de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă, supraevaluate și pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata