Breaking news

Mircea Cosma, reținut de procurorii DNA

loading...

Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut marți, de procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influență.

mircea cosma - dnaUPDATE 22.45: Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, reţinut pentru 24 de DNA, trafic de influenţă, a rămas internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, din cauza unor probleme cardiace. Șeful CJ Prahova este păzit de poliţişti întrucât se află în custodia IPJ Prahova.

Procurorii DNA susțin că familia Cosma, ar fi trucat în ultimii ani, licitații la CJ Prahova, în valoare de 4 milioane de euro. Marți, Mircea Cosma, împreună cu fiul său, deputatul Vlad Cosma au fost chemați la audieri la sediul DNA Ploiești. După mai multe ore de audieri, Vlad Cosma a plecat acasă cu dosar penal pentru trafic de influență și luare de mită, în timp ce tatăl său a ieșit din sediul DNA, cu cătușe la mâini.

Din ordonanța de efectuare a urmăririi penale au rezultat indicii rezonabile că inculpatul Cosma Vlad Alexandru împreună cu altă persoană apropiată, prin acte materiale repetate, a pretins și a primit în perioada 2012 – 2013 de la mai mulți reprezentanți ai unor societăți comerciale –denunțători în cauză – importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăți comerciale, pe care, în fapt, aceștia le controlau Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influență, respectiv președintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru) astfel încât societățile respective să obțină, de la instituția publică, lucrări și servicii curente de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă supraevaluate, dar și decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând „comisioanele” conform înțelegerilor cu cei doi inculpați”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Cosma Mircea urmează ca în cursul zilei de 12 februarie 2014, să fie dus la Înalta Curte, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cosma Mircea preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, urmând a fi prezentat în cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat în aceeaşi cauză penală”, se mai precizează în comunicatul DNA.

Mircea Cosma este Președinte al Consiliului Județean Prahova, ales pe listele PSD, iar Vlad Cosma este deputat tot din partea PSD.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata