Breaking news

Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest preventiv

loading...

Tribunalul Constanța a decis miercuri, ca Mircea Băsescu și Marian Căpățână să rămână după gratii în stare de arest preventiv, respingând astfel contestațiile celor doi cu privire la eliberarea din închisoare sub control judiciar.

mircea basescu si marian capatanaMircea Băsescu și Marian Căpățînă au fost duși miercuri dimineață, cu aceeași dubă a Poliției, la audieri la Tribunalul Constanța, întrucât dosarul penal în care sunt cercetați pentru luare de mită și trafic de influență, a fost trimis la această instanță de judecată de către DNA București.

Cei doi inculpați solicitaseră înlocuirea arestului preventiv cu măsura punerii sub control judiciar.

Mircea Băsescu, fratele președintelui, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influență, după ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În același dosar a fost deferit justiției și Marian Căpățână, pentru complicitate la trafic de influență.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Inculpatul Băsescu a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților și poate obține o situație favorabilă pentru tatăl denunțătorului: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Ulterior, pentru că tatăl denunțătorului nu a fost pus în libertate, denunțătorul i-a remis și suma de 350.000 de euro inculpatului Căpățână în același scop. Intervalul de timp în care denunțătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpățână este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive față de tatăl denunțătorului) și 22.02.2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond)“, se spune în comunicat.

Sursa citată precizează că, din suma totală de 600.000 de euro remisă lui Marian Căpățână, fratele președintelui a primit 250.000 de euro.

DNA precizează că, deși cei doi au restituit o parte din banii primiți, aceștia l-au asigurat în continuare pe Florin Anghel că vor continua demersurile, respectiv folosirea influenței în vederea obținerii unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână se află în stare de arest preventiv încă din data de 20 iunie, în urma deciziei Tribunalului București. Decizia de azi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata