Breaking news

Mircea Băsescu făcea trafic de influență la șeful Fiscului, Sorin Blejnar

loading...

Mircea Băsescu, fratele președintelui României, Traian Băsescu a fost interceptat de procurorii DIICOT în timp ce discuta la telefon cu Sorin Blejnar despre ”problemele” fiscale ale unui ”prieten”.

Fratele președintelui Băsescu îl suna direct pe preşedintele ANAF pentru a interveni în anumite anchete ale inspectorilor fiscali.

Potrivit interceptărilor telefonice făcute de DIICOT și făcute parțial publice, de Antena 3, Mircea Băsescu intervenea pe lângă Sorin Blejnar pentru a se interesa de ”un prieten”: Ce facem cu prietenul meu?.

Numele lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, apare în rechizitoriul procurorilor care îl priveşte pe fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta.

Codruţ Marta dispărut de luni buni de zile și dat în urmărire internațională,  este cercetat alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu şi alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Dosarul, care urmăreşte evaziunea fiscală cu petrol controlată de omul de afaceri Attila Racy, a scos la iveală relaţiile pe care acesta le avea în ANAF pentru a îşi proteja afacerea. Personajele principale în caracatiţa prin care se păcălea statul erau chiar capii ANAF.

Inculpaţii din dosar sunt acuzaţi că au creat un întreg joc de-a v-aţi-ascunselea cu accizele şi TVA-ul pentru combustibili, procedură prin care statul a pierdut bani grei. Totul cu protecţie de la nivel înalt, iar cei care încercau să intre pe fir erau taxaţi imediat.

În momentul în care au început anchetele DIICOT la societăţile deţinute de Attila RAcz, Codruţ Marta i-ar fi cerut acestuia să distrugă toate urmele.

SMS trimis de Codruţ Marta în septembrie 2010 către Attila Racz: „Nu mai scoate maşinile până după 1 oct. decât cu marfă bună. Arde hârtiuţe şi ce agende ai. Schimbă telefoanele. Aşa e mai bine. Nu ai probleme, dar nu se ştie.”

În dosarul interceptărilor DIICOT Brașov apar interceptări ale convorbirilor lui Blejnar cu Alina Bica, fost secretar de stat la ministerul Justiţiei, vehiculată acumm pentru funcția de procuror general al României.

Fragment din convorbirea telefonică a lui Mircea Băsescu cu Sorin Blejnar:

Mircea Băsescu: Mircea Băsescu vă deranjează.

Sorin Blejnar:
Ştiu, ştiu.

Mircea Băsescu: Ce mai faceţi?

Sorin Blejnar:
Pe aici, pe la instituţie, semnez tot felul de hârtii.

Mircea Băsescu:
Aşa, tovarăşe, nu ne lăsăm. Dar ca să nu ne pierdem timpu’…

Sorin Blejnar:
Să nu ieşim din rutină.

Mircea Băsescu: Da’. Ce facem cu prietenul meu?

Sorin Blejnar:
Stăm pe loc tot aşa. Tot cum a fost, aşa rămâne.

Mircea Băsescu
: Aoleu! Nasol!

Sorin Blejnar:
E mai bine pentru el şi pentru noi! S-au complicat lucrurile!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata