Breaking news

Mircea Băsescu a fost arestat de procurorii DNA

loading...

Mircea Băsescu, fratele Președintelui României, Traian Băsescu, a fost arestat pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influență. Mai exact, pentru că a luat 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial, pentru eliberarea acestuia din închisoare.

mircea basescu arestatBăsescu a primit o lovitură dură, joi seară din partea DNA. Fratele președintelui României, Mircea Băsescu a fost arestat pentru 24 de ore de către procurori.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, inculpatul Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului, precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

La începutul anului 2011, după ce față de tatăl denunțătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Băsescu Mircea, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză. Ulterior, pentru că tatăl denunțătorului nu a fost pus în libertate, denunțătorul i-a remis și suma de 350.000 de euro intermediarului, în același scop. 
Intervalul în care denunțătorul i-a remis sume de bani intermediarului este cuprins între 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive față de tatăl denunțătorului) și 22.02.2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond). Din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunțător intermediarului, Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru tatăl denunțătorului, adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, persoana cu rol de intermediar și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunțător. Inculpatului Băsescu Mircea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Băsescu Mircea va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul București.

Decizia de azi a DNA, doar după ce miercuri seară, Antena 3 a difuzat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, o parte din imaginile filmate de Florin Anghel în timp ce discuta cu Mircea Băsescu despre eliberarea din închisoare a lui Bercea Mondial. Și asta în condițiile în care Florin Anghel a făcut plângere la DNA și a depus imaginile încă de vineri,  13 iunie 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata