Breaking news

Mircea Badea, interzis de Băsescu la Cotroceni la ultima conferință de presă în calitate de Președinte al României

loading...
0 4

Jurnalistul Antena 3, Mircea Badea, realizator al emisiunii În gura presei, a fost interzis, sâmbătă seară, la Palatul Cotroceni, la conferința ultima de presă organizată de Traian Băsescu, în calitate de Președinte al României.

traian basescu - mircea badeaMircea Badea a fost interzis de Băsescu la conferința organizată de președinte la Cotroceni, cu toată presa din România, care a dorit să participe. Deși Antena 1 a făcut demersurile legale pentru acreditarea la conferința de presă a lui Mircea Badea, alături de alți jurnaliști Antena 1 și Antena 3, Biroul de Presă de la Cotroceni, nu a aprobat și acreditarea lui Mircea Badea.

Jurnalistul a povestit în direct la Antena 3 că în momentul în care a ajuns la Cotroceni, la punctul de control, un ofițer SPP i-a spus din start că el nu se află pe lista cu jurnaliștii cărora li se permite accesul la conferința de presă. Când a întrebat care est emotivul pentru care nu se află pe lista cu jurnaliști, ofițerul SPP i-a spus lui Badea să aștepte. După 15 minute de așteptări i s comunic faptul că ”Biroul de presă de la Administrația Prezidențială nu a aprobat acreditarea jurnalistului Mircea Badea”, fără să i se precizeze din ce motiv.

”Am ajuns la Cotroceni, am intrat. Oamenii lăsau buletinele (…) Eu de la uşă am fost reperat de un domn de la pază care mi-a spus: “Domnule Badea, nu sunteţi pe listă! Concluzia e limpede. Domnul ăsta se comportă ca şi cum ar fi moşia de la Nana Palatul Cotroceni. Situaţia este sinistră. Într-un stat de drept, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple. Palatul Cotroceni nu este o bodegă care îşi alege clientela”, a declarat Mircea Badea la Antena 3.

Și toate astea în condițiile în care, vineri, pe site-ul Administrației Prezidențiale, în comunicatul de presă se precizează următoarele: Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va susține sâmbătă, 20 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii, începând cu ora 18.00, o conferință de presă la care sunt invitați să participe toți jurnaliștii interesați, atât din presa centrală, cât și din cea locală. Jurnaliștii interesați se pot acredita la Biroul de presă al Administrației Prezidențiale la adresa de e-mail presa@presidency.ro până sâmbătă, 20 decembrie a.c., la ora 11.00.

Adică nici urmă de condiționare în privința acreditării unui jurnalist interesat de a participa la conferința de presă. Într-un stat democratic, un președinte nu are dreptul să interzică accesul într-o instituție publică, la o conferință de presă publică, unui jurnalist care este critic la adresa sa. Acest lucru constituie cenzură și nu are ce să caute într-un stat de drept așa cum clamează Băsescu de zece ani de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata