Breaking news

Minor strivit de o bucată de beton într-o clădire dezafectată a fostei exploatări miniere Nistru

loading...

Un copil în vârstă de 15 an a murit vineri, strivit de plafonul unei clădiri dezafectate aparținând Remin Baia Mare. Pompierii au fost nevoiți să dărâme întreaga clădire pentru a putea scoate cadavrul minorului.

copil mort remin baia mareTânărul în vârstă de 15 ani se afla împreună cu alte persoane la furat fier vechi într-o clădire dezafectată din incinta fostei exploatări miniere.

Copilul, împreună cu alte două persoane au spart planșeul clădirii pentru a-și însuși fierul beton din acesta. La un moment dat planșeul a cedat și s-a rotit, surprinzându-o sub el pe minor, ucigându-l pe loc.

Întrucât compania Remin se află în subordinea Ministerul Economiei, oficialii de la București au convocat de urgență o echipă de intervenție la Baia Mare.

”În dimineața zilei de 16 august 2013 la fosta exploatare minieră Nistru, aparținând C.N.M.P.N. REMIN S.A. Baia Mare, în sectorul 11 Iunie a avut loc un accident, ca urmare  a pătrunderii în incinta stației de pompe a 3 persoane neautorizate. Ministerul Economiei a convocat de urgență echipa de intervenție în astfel de situații, care s-a deplasat la fața locului pentru investigarea evenimentului. Precizăm că obiectivul minier se află în conservare din anul 2007, deoarece C.N.M.P.N. REMIN S.A. Baia Mare, fiind în insolvență, situația companiei nu permite administratorilor judiciari și speciali, transferarea mijloacelor fixe către administrația locală”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Economiei, remis exclusivNEWS.ro.

Pompierii sosiți la fața locului au fost nevoiți să dărâme întreaga clădire pentru a putea scoate de sub dărâmături trupul neînsuflețit al copilului. Cadavrul a fost dus pentru necropsie la morga Spitalului Județean Baia Mare.

După producerea tragediei, prefectul Anton Rohian a declarat pentru ActualMM.ro că: Am să fac un ordin al prefectului prin care o să cer imperativ să își asume toate aceste probleme legate de aceste clădiri care sunt un pericol pentru cetățenii, locuitorii localităților în care există aceste clădiri: Ilba, Nistru și în altă parte.

Primarul orașului Tăuții Magheraus, Anton Ardelean acuză conducerea companiei Remin de faptul că nu au grijă de clădirile dezafectate și că sunt de rea credință.

“Ăștia de la Remin sunt niște nemernici ordinari. Am cerut să ne dea nouă clădirile să le salvăm dar nu au vrut. Au datorii la noi de 17 miliarde de lei vechi” a declarat Anton Ardelean pentru ActualMM.ro.

Procuratura Baia Mare a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs decesul minorului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata