Breaking news

Ministrul Valerian Vreme a folosit Poșta Română ca să trimită gratuit, felicitări electorale

loading...

Valerian Vreme utiliza Poșta Română pe post de serviciu privat de poștă, însă fără să plătească un leu. Fostul Ministru al Comunicațiilor este acuzat de DNA că a trimis prin intermediul Poștei Române, peste 14.000 de felicitări de Crăciun, fără să plătească pentru serviciile poștale.

valerian vreme - posta romanaValerian Vreme a produs o pagubă de 300.000 de euro Poștei Române prin faptul că a trimis gratuit, felicitările electorale de Crăciun.

Numele fostului ministru Valerian Vreme apare în dosarul în care procurorii DNA l-au reținut marți pe Marius Constantin Fecioru, fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Poșta Română a fost folosită în anul 2011 pentru a distribui 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din județul Bacău.

“În considerarea faptului că l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae (directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov) să dea dispoziții care au dus la prejudicierea Companiei Naționale ‘Poșta Română’ SA și a faptului că încă menținea în funcțiune, prin influența pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare, Pribescu Mioara (director executiv al Direcției economice din Poșta Română), în data de 21.12.2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Șerban (asociat și director executiv al SC Terradox Solutions SRL) și apoi a obținut, având susținerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv preluarea de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, dintr-un birou folosit de acesta din urmă (unde era depozitată provizoriu), a corespondenței ministrului Valerian Vreme (reprezentând 14.280 de felicitări de Crăciun), destinate electorilor săi din județul Bacău și predarea ei pentru a fi distribuită de către CN Poșta Română SA, dar cu asumarea de SC Terradox Solutions SRL a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte ministrul”, se arată în ancheta procurorilor.

Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, Marius Constantin Fecioru, a fost reținut marți de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență și constituire a unui grup infracțional organizat.

Potrivit DNA, Marius Constantin Fecioru l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov, prin intermediul Mioarei Pribescu, director executiv al Direcției economice din Poșta Română, ca, în perioada mai 2011 — martie 2012, să dispună distribuirea repetată, de către Compania Națională ”Poșta Română” SA, fără facturare, în folosul SC Terradox Solutions SRL, a corespondenței (procesate în poșta hibridă).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata