Breaking news

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, în inspecție la șantierele viitoarelor stații de metrou

loading...
0 22

Ministrul Transporturilor Ioan Rus, însoțit de Directorul Metrorex, și de reprezentanții constructorilor, a făcut joi, o vizită de lucru pe şantierele viitoarelor staţii de metrou din București de pe Magistrala 4 și 5.

ioan rus - vizita santier metrouMinistrul Rus a vizitat șantierele de la Magistrala 5, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, precum şi extinderea Magistralei 4, Secţiunea Parc Bazilescu – Lac Străuleşti.

Pe Magistrala 5 au fost trecute în revistă staţiile Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Brâncuşi şi Râul Doamnei, iar pe Magistrala 4 a fost vizitat Depoul Străuleşti.

Ministrul a fost informat asupra faptului că utilajele de săpat tuneluri au terminat săpăturile la Secţiunea Răul Doamnei – Eroilor şi vor fi mutate la staţia Academia Militară pentru a începe execuţia la Secţiunea Academia Militară – Eroilor 2.

Din discuţiile purtate cu reprezentanţii constructorilor s-a evidenţiat faptul că aceştia vor respecta graficele de lucru, vor demara urgent refacerea la suprafaţă a staţiilor finalizate şi vor depune eforturi susţinute pentru diminuarea decalajelor existente.

Pe Magistrala 4, Secţiunea Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, de la momentul admiterii spre finanţare a celor două staţii – septembrie 2014 – a fost realizată structura de rezistenţă în proporţie de 80 % creându-se astfel posibilitatea demarării execuţiei tunelelor în primul trimestru al acestui an.

Prin construirea noilor magistrale de metrou se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, fiabilă, accesibilă, rapidă şi directă, atât între zona de vest a Bucureştiului (cartierul Drumul Taberei) şi centrul acestuia, cât şi între zona de Nord-Est şi primul nod de transport intermodal de tip Park&Ride Străuleşti.

Proiectele Magistralei 4 şi 5 de metrou sunt finanţate din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial -“Transport”.

ioan rus - metrou - vizita

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata