Breaking news

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, limbaj de mahala: spârlă, ace, brice și carice!!!

loading...

Vlad Voiculescu, Ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș își dă arama pe față. Din mielul blând și cuminte, Vlad Voiculescu s-a transformat într-un berbec cu ”limbaj” de mahala.

vlad-voiculescuLa începutul lunii septembrie 2016, Vlad Voiculescu a organizat o întrunire cu jurnaliștii acreditați la Ministerul Sănătății.

Voiculescu s-a lăsat purtat de val și și-a dat drumul la gură de față cu jurnaliștii care l-au înregistrat.

Medicul Sorin Paveliu a publicat pe blogul personal înregistrările audio cu declarațiile lui Vlad Voiculescu.

Scopul presupus ar fi fost să le explice și mai în detaliu gândirea domniei sale față de aranjamentul cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pus la cale pentru a realiza primul parteneriat public privat din România pentru construirea de spitale, printr-un program, așa zis, pilot. Deoarece, în teorie, fiind infomală, precum am zis, întâlnirea s-a desfășurat fără a fi acceptată inițial inregistrarea. Convenția a fost încălcată, aș zice natural, fiind vorba de jurnaliști. La un moment dat VV a sesizat că se fac înregistrări fără a mai solicita oprirea acestor. Înregistrarea mi-a fost oferită și mie prin amabilitate. Nu ar avea rost să vă plictisesc postând în întregime fișierul audio al acțiunii de PR respective însă cred că măcar la aspectele, pe care le-am subliniat în repetate rânduri pe blogul Adevarul.ro, merită să fac unele comentarii, nu atât către public cât pro memoria, când va trebui să tragem linie”, scrie medicul Sorin Paveliu pe blogul personal..
Poate că fiecare prim ministru oricât de prost sau de hoț ar fi, poate că vrea să facă nişte investiţii şi să taie nişte panglici. Şi să le şi facă bine ca să-i rămână numele. Dacă mai ia şi o spârlă pe lângă, e şi mai bine!”, spune Vlad Voiculescu.
”Daca ai nosocomiale de peste x atunci te belesc”,  ”ace, brice și carice (2),”

sau mai elegant, în limba engleză de această dată ”shit in, shit out!”

Modelul său de parteneriat public privat care l-a făcut să se extazieze provine din Turcia, unde a avut ocazia anul acesta să viziteze un spital care s-a finalizat într-un singur an. Totuși este sceptic că aceeași performanță de timp poate fi realizată în România deoarece Turcia lui Erdogan este”o dictat.. pardon!”

Ministrul declară cu sinceritate că habar nu are cât costă clădirea și că de bază este aprobarea primită de la Ministerul de finanțe de a angaja până la 100 de milioane pe spital!!!! Profesionalism pur!

Denumirea folosită în memorandum, de spitale pilot, este doar pentru impresia artistică, pentru a da speranțe și altor manageri că le vine rândul la investiții. VV recunoaște cu nonșalanță că”habar nu are dacă vor mai urma și altele, cu nu va mai fi pe aici (la MS)”

Consultanța BERD are un preț ascuns și exagerat. Deși inițial Guvernu va plăti 450.000 de euro, în final România va plăti 4,5 milioane de euro pentru studii de fezabilitate finalizate și updatate chiar de echpa ministrului VV dacă nici una dintre firmele private recomandate de către BERD nu va câștiga licitația care va fi organizată anul viitor. Dacă însă licitația va fi câștigată de către una din firmele recomandate de BERD plata se va face din banii plătiți periodic de MS!

 Reporter: Şi atunci care este garanţia că lucrurile vor decurge exact cum le discutăm acum?  VVV…garanţii nu avem, însă o să trebuiască să plătească banii la BERD. Acolo noi punem 10%, ei or să spună că trebuie să mai punem 90%, o să trebuiască să plătească banii!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata