Breaking news

Ministrul Justiției: Doi judecători de la CCR sunt incompatibili și trebuiesc revocați

loading...

Ministrul Justiției, Titus Corlățean a declarat miercuri seară la România TV, că judecătorii Augustin Zegrean și Iulia Motoc de la CCR, sunt în stare de incompatibilitate.

USL pune tunurile pe judecătorii CCR și cere revocarea a patru dintre ei. În privința Iuliei Motoc și a lui Augustin Zegrean, Ministrul Justiției spune că cei doi trebuiesc revocați urgent.

”Preşedintele CCR s-a antepronunţat cu privire la speţa pe care astăzi CCR a tranşat-o, cine ar trebui să meargă şi cine nu la Bruxelles, în luna mai înainte de votul Parlamentului de adoptare a acelei declaraţii care aproba elementele de mandat ale primului-ministru. Zegrean a făcut public declaraţii cu privire la faptul că preşedintele trebuie să reprezinte România. Este o interdicţie în Legea privind organizarea şi funcţionarea CCR de a se antepronunţa pe speţe care trebuie tratate cu discreţie, în spatele uşilor închise. Este o încălcare flagrantă a dispoziţiilor legale. Şi azi domnia sa este preşedinte al CCR şi a şi votat. Probabil a avut un rol decisiv în luarea acestor decizii“, a declarat ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, la România TV.

Despre judecătoarea Iulia Motoc, Corlăţean a spus că pe lângă angajamentul pe care îl are la Curtea Constituţională mai are şi alte angajamente la diverse insituţii, ceea ce legea de funcţionare a CCR îi interzice.

Lucrurile stau indubitabil din punct de vedere legal. este o încălcare a legii, este o stare de incompatibilitate. Primul pas ar fi trebuit făcut de plenul CCR şi eu ca ministru al Justiţiei aştept mâine ca plenul CCR, potrivit legii, să constate starea de incompatibilitate şi aceşti doi judecători să-şi înceteze mandatul“, a spus ministrul Jurtiţiei.

Titus Corlățean a spus că va sesiza ANI cu privire la cei doi judecători ai CCR.

În nici o oră de la solicitarea pulbică și ne oficială a Ministurlui Justiției, Agenția Națională de Integritate a dat un răspuns foarte rapid, în care spune că nici Zegrean și nici Motoc nu se află în incompatibilitate.

”Domnul judecător Augustin ZEGREAN și doamna judecător Iulia MOTOC nu se află în nicio situație prevăzută de Legea 176 /2010, referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilităților, conflictelor de interese sau la existența unor diferențe semnificative nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate. Precizăm faptul că pe rolul Agenției Naționale de Integritate nu există niciun dosar de evaluare în curs, referitor la domnul judecător Augustin ZEGREAN, respectiv la doamna judecător Iulia MOTOC”, se precizează în comunicatul de presă al Agenției Naționale de Integritate.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Ba chiar 5 sunt slugi basiste incompatibile cu poporul roman la fel ca si basescu si pdl !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata