Breaking news

Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu a anulat sesiunea de înregistrare online pentru minimis din cauza suspiciunilor

loading...

Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu a anunțat miercuri seară că a luat hotărârea să anuleze sesiunea de înregistrare online derulat azi dimineață, pentru ajutorul minimis din cauza suspiciunilor de fraudă.

daniel chitoiu - minimisScandal la Ministerul de Finanțe din cauza procedurii de înregistrare a firmelor care doreau să obțină un ajutor de stat nerambursabil. Din cauza neregulilor grave care s-au produs miercuri dimineață la deschiderea sesiunii de înscriere online, Daniel Chițoiu a anulat întreaga procedură.

Am decis ca sesiunea de înregistrare online desfășurată astăzi pentru schema de minimis să fie anulată și reluată ulterior pentru a oferi egalitate deplină de șanse tuturor IMM-urilor interesate să înregistreze cereri de finanțare, eliminând orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri. Îmi doresc ca acest program să fie implementat corect, iar banii din schema de minimis să ajungă la cât mai multe firme fără nicio suspiciune, să creăm locuri de muncă și să capitalizăm IMM-urile. Scopul meu este ca prin acest program să stimulăm mediul de afaceri și nu accept să planeze nicio urmă de îndoială cu privire la acest program”, a declarat Ministrul Daniel Chițoiu.

Ministrul mai precizează faptul că:Am dispus imediat demararea unei anchete interne împreună cu STS și alte instituții competente din domeniul siguranței IT. Din primele investigații a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greșite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje și mesaje de eroare în accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis.

Decizia ministrului vine la câteva ore după ce Ministerul de Finanțe a dat un comunicat de presă în care preciza faptul că: La 8.30 serverele Ministerului Finanţelor Publice au înregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicaţiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis; – În intervalul 8.30-8.36, 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicată schemei de minimis – Dintre acestea, 3.164 de persoane completau formularul în intervalul 8.30-8.36 – 714 persoane, dintre cele 3.164, au trimis formularul completat primind recipisa de înregistrare, eliberată automat de sistem. Din totalul de 714 solicitări transmise, un număr de 644 de solicitări a fost admis, restul fiind respinse întrucât fie depăşeau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza înregistrărilor multiple ale aceleaşi întreprinderi (acelaşi CUI) – 2.450 de persoane care completau formularul nu au finalizat procedura de transmitere a cererii până la epuizarea plafonului de 500 milioane lei. Având în vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depăşit numărul de 20.225 de utilizatori, în acest interval, nu au putut accesa pagina de internet întrucât limita tehnică a echipamentelor IT fusese deja atinsă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata