Breaking news

Ministrul Educației îl face vinovat pe primarul din Târgovișe pentru că elevii nu au căldură în școli

loading...

Ministrul Educației Remus Pricopie, îl acuză pe primarul din Târgoviște de faptul că nu a rezolvat la timp lucrările la școli și astfel elevii și profesorii îngheață de frig în clase.

scoli fara caldura targovisteMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, i-a atras, din nou, atenţia primarului din Târgovişte că este direct responsabil de faptul că unităţile de învăţământ din municipiu nu au căldură şi a arătat că Legea Educaţiei stabileşte responsabilităţi clare pentru primari în privinţa administrării infrastructurii şcolare.

Pentru că situaţia unităţilor şcolare din municipiul Târgovişte continuă să rămână incertă în privinţa furnizării de către Primărie a serviciului public de încălzire, atrag încă o dată atenţia primarului din localitate că este direct responsabil pentru siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi pentru imposibilitatea desfăşurării procesului educaţional în bune condiţii. Pentru corecta informare a opiniei publice, precizez că, încă din 1999, Legea învăţământului nr. 84, stabilea responsabilităţi clare pentru primari în privinţa administrării infrastructurii şcolare. Mai mult, Legea Educaţiei Naţionale aflată în vigoare (nr. 1/2011), valabilă inclusiv pentru primarul din Târgovişte, arată în art. 104, art. 105 şi art. 112, de ce edilul care a lăsat mii de copii să înveţe în frig trebuie să răspundă pentru această situaţie. Este inacceptabil ca un primar, care a fost învestit prin vot pentru a gestiona cu eficienţă problemele comunităţii, să manifeste această indolenţă faţă de educaţia şi sănătatea copiilor”, a declarat Remus Pricopie.

Declarația lui Pricopie vine după ce azi, aproximativ 100 de elevi de la Liceul “Petru Cercel” din Târgovişte au protestat în faţa Primăriei Târgovişte, iar miercuri 200 de elevi de la Liceul “Ion Heliade Rădulescu” au ieșit în stradă pentru a atrage atenţia autorităţilor că şcoala nu este racordată la nicio sursă de agent termic.

O parte din elevii din Târgovişte vor fi nevoiţi să se mute la alte şcoli din oraş astfel încât să înveţe în clase încălzite. Măsura a fost luată joi de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa după ce 18 şcoli din municipiul Târgovişte nu au în prezent încălzire. În total, 11.000 de elevi şi 700 de profesori din Târgovişte învaţă în frig din cauza că în şcoli nu au fost montate centrale termice.

Primarul din Târgovişte, Gabriel Boriga, promite că până la sfârşitul săptămânii vor fi montate centrale termice în patru şcoli.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata