Breaking news

Ministrul Daniel Constantin face verificări la APIA, după ce directorul adjunct a fost reținut de DNA

loading...

La nici 24 de ore de la reținerea directorului general adjunct al APIA, Aurel Pană, de către DAN pentru fapte de corupție, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a dispus Corpului de Control efectuarea de urgenţă a unor verificări la Agenție.

daniel constantinAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) este verificată în aceste zile, la sânge de către Corpul de Control al ministrului Agriculturii, la solicitarea premierului Victor Ponta.

Controlul vizează în principal activitatea legată de achiziţiile publice avute în responsabilitate de Pană, ca membru sau preşedinte al unor comisii de licitaţii, iar rezultatele verificărilor vor fi făcute publice cât mai curând posibil.

Daniel Constantin precizează prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că dezaprobă orice abatere de la exercitarea legală a responsabilităţilor de serviciu şi va acţiona în continuare pentru sancţionarea celor vinovaţi de încălcarea legii.

Procurorii DNA i-au reţinut pe directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, şi pe Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, şi cer miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă pentru fapte de corupţie.

Potrivit DNA, Aurel Pană, director general adjunct al APIA şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a fost reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

Mugur George Voinea este membru al Partidului Conservator (PC) Diaspora, responsabil pentru departamentul Relaţia cu reprezentanţele diplomatice, iar Aurel Pană este secretar executiv.

Potrivit anchetatorilor, valoarea contractelor de achiziţie publică este de aproximativ 16 milioane de euro.

Licitaţia organizată de APIA avea ca obiect atribuirea unor contracte de achiziţie de ulei în cadrul programului de furnizare de ajutoare alimentare destinate categoriilor de persoane defavorizate din România, program cu finanţare europeană, precizează DNA.

În baza acestui program, APIA le plăteşte societăţilor comerciale selectate prin licitaţie valoarea ajutoarelor alimentare şi cheltuielile de transport necesare derulării planului.

În acest dosar, anchetatorii au făcut, marţi, percheziţii la sediul APIA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata