Breaking news

Ministru trădător. Dan Șova învață RMGC cum să oblige statul român să-i dea aviz de exploatare la Roșia Montană

loading...

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, plătit din bani publici ca să lucreze în interesul poporului, spune celor de la Gold Corporațion cum pot să înfrângă statul român și să obțină avizul pentru Roșia Montană.

dan sova - gold corporationÎn loc să țină cu poporul și să reprezinte interesele statului român, Ministrul Dan Şova transmite mesaje celor de la Gold Corporațion, prin care le spune cum pot avea câștig de cauză.

Luni, în cadrul audierilor de la Comisia pentru Roşia Montană, Șova a spus că RMGC ar putea acţiona statul român în judecată la o Curte de Arbitraj pentru a cere ca statul român să fie obligat să elibereze avizul pentru începerea exploatării.

“Este pentru prima oară când spun într-un cadru public acest lucru – nu este obligatoriu ca RMGC să ceară despăgubiri statului român. Se poate întâmpla ceva, din punctul meu de vedere ca avocat, vă spun că se poate întâmpla ca investitorul căruia i se refuză eliberarea acordului de mediu sau a altor avize să se adreseze unei instanţe arbitrale care poate fi Curtea de Arbitraj de la Viena sau Curtea de Arbitraj de la Washington şi să ceară obligarea statului român la eliberarea avizului care lipseşte pentru începerea exploatării”, a spus Şova la Comisia pentru Roşia Montană.

Ministrul a spus că nu este exclus ca RMGC să câştige la o astfel de instanţă arbitrală.

“Nu este exclus să câştige acest lucru. Dacă, Doamne fereşte, s-ar întâmpla aşa ceva, şi eu sunt obligat să trag acest semnal de alarmă, ne-am trezi în situaţia în care RMGC ar putea începe exploatarea la Roşia Montană în condiţiile de astăzi, adică foarte favorabile lor şi foarte defavorabile nouă“, a mai spus Şova.

Şova a precizat că respingerea proiectului de lege nu va determina RMGC să renunţe la exploatarea minieră pentru care deţine licenţă, el subliniind că RMGC ar putea obţine avizul de mediu necesar exploatării în instanţă, respectiv la Curtea de Arbitraj.

Ministrul a precizat că în licenţa de exploatare pe care RMGC deja o deţine şi pe care o poate prelungi în 2019 pe încă 5 ani nu sunt specificate prevederi în avantajul statului român.

Dan Șova a mai spus că proiectul de lege, aşa cum a fost el conceput, ar face ca exploatarea minieră de la Roşia Montană să fie cea mai modernă exploatare din Europa şi cea mai dură din punct de vedere a condiţiilor impuse titularului licenţei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata