Breaking news

Ministru nou, admitere nouă

loading...

Liceele îşi vor schimba din nou admiterea. Este propunerea ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, care îşi doreşte ca admiterea în liceu să se bazeze pe un portofoliu educaţional, format din istoricul elevului şi o recomandare din partea profesorilor de gimnaziu.

funeriu educatieNoua Lege a Educaţiei, la care lucrează ministrul Funeriu, prevede ca, pentru selecţia elevilor, liceele să ia în considerare notele din gimnaziu sau media de la testările naţionale, dar şi o evaluare din partea profesorilor.

“Introducerea portofoliului educaţional prin care putem să avem, părinţii pot să aibă o imagine mult mai clară asupra caracteristicilor copilului şi nu doar o notă. Nota nu reprezintă ceea ce copilul este în realitate. În acest context, admiterea la liceu se va face din punctul nostru de vedere, fiecare liceu va putea organiza admiterea pe baza istoricului elevului si pe baza unor evaluari”, a declarat ministrul Educaţiei.

Admiterea în licee s-a modificat în ultimii 10 ani de cel puţin 7 ori. Examenele de treaptă au fost înlocuite cu testele naţionale care ulterior s-au transformat în teze unice. Ultima variantă de admitere, adoptată anul trecut, este pe baza testului de tip internaţional.

Citiţi şi despre celelalte prevederi ale Legii Educaţiei, în varianta ministrului Funeriu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata