Breaking news

Ministerul Transporturilor a activat Comandamentul de acțiune împotriva gheții pe Dunăre

loading...

Ministerul Transporturilor a activat în 31 ianuarie 2014, Comandamentul de acțiune împotriva gheții pe Dunăre.

gheata pe dunareComandamentul a fost activat întrucât condiţiile meteo din ultimele zile au dus la formarea unor sloiuri şi poduri de gheaţă pe Dunăre.

Scopul Comandamentului este de a supraveghea și coordona acțiunile de intervenție pentru distrugerea gheții formate pe sectorul Dunării cuprins între Baziaş şi Sulina şi este organizat în grupe operative de lucru, în porturile Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Sulina.

În prezent, în Tulcea şi în aval de Tulcea, curg gheţuri. Navele care din cauza construcţiei nu corespund navigaţiei, în actualele condiţii, trebuie adăpostite sau urcate pe mal.

În activitatea de intervenţie împotriva gheţii sunt folosite navele aparţinând RA Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, instituţiilor publice sau companiilor naţionale aflate sub autoritatea ori în subordinea Ministerului Transporturilor, precum şi alte nave ale companiilor de navigaţie româneşti.

Pe timpul acţiunilor, navele participante sunt scutite de plata tarifelor de cheiaj, acvatoriu şi a taxelor percepute de căpităniile de port. În prezent se organizează misiuni de patrulare în amonte şi aval de Tulcea şi pe Canalul Sulina.

În fruntea Comandamentului de acţiune împotriva gheţii pe Dunăre se află conducerea Regiei Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, care colaborează permanent cu căpităniile de port din zonele afectate şi informează Direcţia Navală din cadrul Ministerului Transporturilor asupra tuturor acţiunilor întreprinse.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata