Breaking news

Ministerul Sănătății, executat silit în cazul tragediei de la Maternitatea Giulești

loading...

Ministerul Sănătăţii este executat silit azi, de executorul judecătoresc în cazul tragediei de la Maternitatea Giulești din anul 2010, când șase bebeluși au murit arși de vii în incubatoare.

maternitatea.giulestiMinisterul Sănătății s-a ales cu sechestru pe bunuri mobile și imobile în valoare de 4 milioane de euro. Familiile care şi-au pierdut bebeluşii în incendiul de la Maternitatea Giulești au mers marți dimineață la Minister pentru a pune sechestru pe bunurile instituţiei.

Suma de peste 4 milioane de euro trebuie plătită ca daune în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, din 2010, în urma căruia şi-au pierdut viaţa şase bebeluşi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore a precizat că ministerului îi revenea să plătească a 12-a parte din suma de aproximativ 4 milioane de euro, pe care instanţa a stabilit-o cu titlul de despăgubiri pentru familiile bebeluşilor care au murit sau au fost răniţi în incendiu.

Executorii somează însă ministerul să plătească întreaga sumă, pe baza unei alte decizii, pe care instituţia o va contesta.

“Vrem să plătim partea care ne revine şi nu ne opunem ca oamenii să îşi primească drepturile. Dar este imposibil să plătim noi întreaga sumă”, a spus Oana Grigore.

Curtea de Apel Bucureşti a dat, pe 2 aprilie, sentinţa definitivă în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Judecătorii i-au obligat, în solidar pe inculpaţii Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”, Florentina Cîrstea, Gigel Oprea şi Bogdan Marinescu, iar Maternitatea Giuleşti în solidar cu părţile responsabile Ministerul Sănătăţii şi Municipiul Bucureşti – prin primarul general, la plata mai multor sume de bani, totalizând 4.231.500 de euro.

Asistenta Florentina Cîrstea, care era de serviciu, dar nu se afla în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi când a izbucnit incendiul, a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare cu executare.

Fostul manager al maternităţii Bogdan Marinescu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea la un an de închisoare cu suspendare.

Incendiul a izbucnit în 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” – Maternitatea Giuleşti.

loading...
1 Comentariu
  1. cnusi spune

    se tot spune ca “noi” vom platii pentru greselile altora, nu este adevarat, au gresit cei de acolo, dar au avut tot ce trebuie sa-si faca serviciul normal, da din pacate au murit copii, de ce cei care fac bugete nu raspund?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata