Breaking news

Ministerul Mediului a lansat o campanie privind poluarea cu nutrienţi

loading...

CB035899Ministerul Mediului şi Pădurilor a lansat astăzi o campanie naţională de informare asupra proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienţi”, proiect demarat în 2008 cu sprijinul Băncii Mondiale.

Proiectul are ca obiectiv general acordarea de sprijin Guvernului României în vederea alinierii la cerinţele Directivei Nitraţilor a UE prin:  reducerea deversărilor de nutrienţi în corpurile de apă, promovarea schimbărilor comportamentale la nivel regional, şi sprijin pentru întărirea cadrului de reglementare şi capacităţii instituţionale. Obiectivul global de mediu este reducerea pe termen lung a deversărilor de nutrienţi în apele ce se varsă în Dunăre şi Marea Neagră, printr-un management integrat al solului şi apelor.

Campania are ca scop informarea publicului larg cu privire la poluarea cu nutrienţi şi inducerea de schimbări comportamentale, prin implicarea acestuia în activităţi menite să reducă nivelul poluării. Campania de comunicare va populariza de asemenea activităţile întreprinse în cadrul Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, atât la nivel naţional, cât şi la nivel de bazin hidrografic.

Perioada de derulare a campaniei de informare şi conştientizare este de 5 ani. Debutul campaniei a avut loc la sfârşitul anului 2009 când s-au pus bazele strategiei de comunicare.
În cadrul campaniei de informare şi conştientizare vor fi organizate conferinţe regionale, workshop-uri şi campanii în şcoli. De asemenea, vor fi realizate flyere, broşuri şi documentare video.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata