Breaking news

Ministerul Apărării: nu există un proces de mobilizare a rezerviştilor

loading...

Ministerul Apărării Naţionale infirmă categoric faptul că ar exista un proces de mobilizare a rezerviştilor sau de recrutare a tinerilor din România, ca urmare a conflictului din Ucraina.

armata romaniaMinisterul Apărării lămurește lucrurile ca urmare a apariției în presă a informațiilor cu privire la modelul certificatului medical, publicat în Monitorul Oficial, care trebuie să fie făcut de toți tinerii apți de luptă, cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani.

Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document. Acest certificat este unul similar cu cel al soldaţilor şi gradaţilor  profesionişti.  Măsura legislativă nu are nicio legătură cu eventuale evoluţii în mediul de securitate, în vecinătatea României”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Apărării, remis exclusivNEWS.ro.

Referitor la aprecierile privind capacitatea operaţională a Armatei sau implicarea României în vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apărării Naţionale precizează că acestea sunt speculaţii şi trebuie evitată căderea în capcana unui război psihologic: Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituţie, pentru asigurarea securităţii naţionale şi îndeplinirea obligaţiilor internaţionale asumate de România în plan militar. Ca membră a NATO, România ia toate măsurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic,  pentru a fi pregătită să contribuie la realizarea obiectivului fundamental al NATO, apărarea spaţiului comun aliat. 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata