Breaking news

Ministerul Afacerilor Externe dezaprobă puternic violențele de la Odessa

loading...

România dezaprobă ferm violențele de vineri seară, de la Odessa, soldate cu peste 30 de morți și 50 de răniți.

ucraina razboiPrin intermediul Ministerul Afacerilor Externe, România a luat poziție oficială față de conflictele violente din Ucraina, soldate cu victime.

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă dezaprobarea puternica față de violențele ce au avut loc recent la Odessa și condamnă ferm actele care au dus la numeroase victime. Ministerul Afacerilor Externe  este în legătură permanentă cu Consulatul General al României de la Odessa și monitorizează situația etnicilor români din regiune. Potrivit informațiilor deținute până la acest moment, printre victimele violențelor din 2 mai nu se numără membri ai comunității românești”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ministerul Afacerilor Externe face apel la detensionarea situației, nu numai din regiunea Odessa, ci din întreaga zonă de est și sud a Ucrainei, unde actul ilegal de anexare a peninsulei Crimeea la Federația Rusă a fost urmat de o serie de acțiuni separatiste ilegale marcate de violențe nejustificate. Ministerul Afacerilor Externe consideră că detensionarea situației este absolut necesară pentru a permite organizarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale din 25 mai, cu participarea tuturor cetățenilor ucrainieni.

Încă o dată, Ministerul român al Afacerilor Externe își exprimă solidaritatea față de poporul ucrainean și susținerea pentru parcursul său european și față de autoritățile de la Kiev care depun eforturi pentru stabilizarea situației interne.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata