Breaking news

Militar român rănit în Afganistan

loading...

Un subofițer român a fost rănit, miercuri dimineaţă, în Afganistan. Românul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar starea sa este în prezent stabilă, transmite mediafax.ro

militarSubofițerul rănit astăzi, în Afganistan făcea aprte dintr-o echipă mixtă româno-afgană. Ministerul Apărării a  anunţat că plutonierul Bida Ionel Eugen, din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură numărul 1, tip Batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit miercuri, în jurul orei 09.00 (ora României). În timp ce executau o misiune de patrulare  la 40 de kilometri nord-vest de Qalat, în provincia Zabulla, trupa de militari a  fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie.

În urma incidentului, plutonierul a fost rănit la piciorul drept. El a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Starea militarului este stabilă, mai precizează MApN.

52 de militari români au fost  răniţi în Afganistan iar alți 12 au fost uciși, de la începutul misiunii României în această ţară, în 2002.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata