Breaking news

Mihail Vlasov, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, reținut de DNA pentru luare de mită

loading...

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov a fost prins marți seară, în flagrant, de către procurorii DNA, în timp ce primea de la un om de afaceri suma de 200.000 de euro, cu scopul de a interveni într-un proces la Curtea de Arbitraj.

mihail vlasovMihai Vlasov a fost prins în flagrant, marți seară, de către procurorii DNA, în timp ce primea 200.000 de euro de la denunțător, într-un restaurant din București. Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României i-a cerut omului de afaceri un milion de euro drept mită, pentru a-l ajuta să câștige un proces la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Denunțătorul lui Vlasov, alături de fostul său partener de afaceri erau părţi într-un dosar de arbitraj, în calitate de pârâţi-reclamanţi, dosar înregistrat pe rolul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. Printr-un intermediar, denunțătorul a aflat că inculpatul Vlasov Mihail este interesat de industria de tipar din România și că dorește să-l cunoască.

Pe 13 martie 2014, în urma unei programări prealabile, denunțătorul s-a prezentat la biroul inculpatului Vlasov Mihail, situat în sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, unde, pe parcursul discuției, inculpatul i-a pretins denunțătorului suma de 1.000.000 euro pentru a-l ajuta să câștige procesul respectiv. După mai multe negocieri, în finalul discuţiei, Vlasov Mihail i-a propus denunțătorului următoarea înţelegere: să-i promită acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, până la termenul din 19.03.2014, să îi dea 200.000 euro, urmând a primi de la instanţă mai multe termene de judecată, astfel încât să aibă timpul necesar să achite, în tranşe, întreaga sumă de bani.

La data de 18.03.2014, în jurul orelor 20:00, Vlasov Mihail s-a întâlnit cu denunțătorul în incinta unui restaurant din București, prilej cu care, inculpatul, i-a reiterat acestuia, pretinderea sumei de 1.000.000 euro, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, promițând că îi va determina pe aceștia, ca în exercitarea atribuțiilor de serviciu să pronunțe o soluție favorabilă denunțătorului. În aceleași împrejurări, inculpatul Vlasov Mihail i-a învederat denunțătorului faptul că, inițial trebuie remisă suma de 200.000 euro, urmând ca ulterior, după ce instanța de arbitraj urma să dispună amânarea cauzei, până la următorul termen de judecată, acesta să îi mai remită încă 300.000 euro, în același scop. După remiterea acestei sume de bani, instanța de arbitraj urma să dispună o soluție favorabilă denunțătorului. În continuare, la data de 18 martie 2014 s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 200.000 euro”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

În urma audierilor de marți noapte, procurorii DNA au emis ordonanță de reținere pe numele lui Mihai Vlasov, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca acesta să fie prezentat Curții de Apel București pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata