Breaking news

Mihai Ţurcanu a demisionat din funcția de șef al ANSVSA după scandalul laptelui și al cărnii de curcan

loading...

Mihai Ţurcanu a demisionat miercuri, de la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor, ca urmare a scandalului cu carnea de cal, a laptelui toxic și a cărnii de curcan îmbibată cu antibiotice.

mihai turcanuȘeful ANSVSA a demisionat. Încolțit din toate părțile din cauza scandalurilor interminabile cu produsele alimentare fie contaminate fie falsificate, Mihai Țurcanu a renunțat la conducerea Agenției.

Demisia survine la câteva ore după ce premierul Victor Ponta a anunțat în ședința de Guvern că se va restructura și schimba conducerea ANSVSA.

Luni, ANSVSA a anunțat că în urma controalelor efectuate la toate fermele de vaci din țară și la firmele procesatoare a laptelui s-au identificat șapte probe care conțin aflatoxină peste limita legală admisă de 0,005%. Drept urmare peste 80 de tone de lapte au fost sechestrate la sursă, ele neajungând în lanțurile de magazine sau la consumatori și că vor fi distruse.

Picătura care a umplut paharul a fost alerta nemților privind importul de carne de curcan din România care ar conține reziduuri de antibiotice.

Scandalul cu laptele toxic și carnea de curcan cu antibiotice, survine după cele cu carnea de cal din produsele englezești și după cel cu macroul infestat cu paraziți și al cărnii de pui contaminată cu salmonella dintr-o fermă din România.

Vladimir Mănăstireanu a fost avansat de la funcția de vicepreședinte ANSVSA, în cea de director general în locul lui Mihai Țurcanu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata