Breaking news

Miercuri, zi de doliu național în România. Tricolorul va fi arborat în bernă

loading...

Guvernul a decis azi, ca ziua de 26 iunie 2013, să fie decretată ca Zi de doliu național în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

doliu national romaniaLa începutul ședinței de Guvern, Ponta a anunțat decizia ca mâine România să fie în doliu național.

Acest lucru este decretat în temeiul art.107 din Constituţie şi al art. 6 din Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

În cursul zilei de mâine, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, precum şi agenţii economici vor arbora în bernă drapelul României.

In ziua de doliu national, nu se vor organiza manifestări sportive, iar organizatorii manifestărilor cultural-artistice şi posturile de radio şi televiziune îşi vor adapta programele în mod corespunzător.

Românii plecaseră în pelerinaj la mânăstirile din Serbia și Muntenegru. Accidentul în urma căruia 18 români și-au pierdut viața, s-a produs duminică în Muntenegru. Autocarul cu 47 de români la bord a căzut într-o prăpastie la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica. Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata