Breaking news

Mici cu carne de cal, vânduți în 36 de județe din România

loading...

Analizele de laborator confirmă prezența cărnii de cal în micii vânduți de o firmă din Ploiești, în magazine din 36 de județe ale țării.

mici cu carne de calScandalul cărnii de cal pare să nu mai aibă sfârșit. Ca o molimă, carnea de cal pare să fie prezentă în toate preparatele pe bază de carne tocată. După scandalul cu carnea de cal din lasagna englezilor a urmat scandalul cu chiftelele suedeze ce conțineau carne de cal, descoperite la un magazin IKEA din Cehia.

În România autoritățile au descoperit carne de cal în conserve și mai nou în mici.

Aproximativ 2.000 de caserole de mici care conțin carne de cal, au fost distribuite de o firmă din Ploieşti în 36 de judeţe. Micii au fost retraşi de pe piaţă după ce analizele de laborator au confirmat faptul că aceștia erau făcuți din carne de cal.

Şeful Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, a declarat, vineri, că asupra unei cantităţi de 1.536 de kg de mici produşi de o firmă din Ploieşti, ambalaţi în 1.920 de caserole a câte 800 de grame există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de carne de vită.

În urma controlului efectuat la producătorul din Ploieşti nu s-a găsit nimic din lotul suspect, nici carne, nici produs finit, firma respectivă fiind închisă de pe data de 1 martie pentru igienizare.

Şeful DSV Prahova a confirmat informaţia apărută în presa locală potrivit căreia soţia patronului firmei care a produs micii este angajată a acestei instituţii.

Femeia este şefa biroului siguranţa alimentelor de origine animală din DSVSA Prahova, dar în urma alertei apărute aceasta a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.

Autorităţile române au avertizat joi, pe Sistemul Rapid de Alertă, despre o posibilă suspiciune de fraudă prin înlocuirea de carne de vită cu carne de cal se pare în cazul a 200 kilograme de carne tocată, a anunţat preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu.

loading...
1 Comentariu
  1. SylverD spune

    Si care sunt judetele?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata