Breaking news

Metrorex vrea să cumpere 51 de trenuri de metrou cu 354 de milioane de euro

loading...

Compania națională Metrorex va cumpăra prin licitație deschisă, 51 de trenuri de metrou pentru Magistrala 5, pentru care este dispusă să plătească 350 de milioane de euro. 

metrou nou bucurestiÎn urma procedurii de licitație deschisă, organizată de S.C. METROREX S.A. în vederea achizitionării de “Trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5, Drumul Taberei – Pantelimon”, în iunie 2014, cinci companii au depus oferte.

Prima oferta înregistrata în data de 15.10.2014 este cea a companiei române S.C. ASTRA VAGOANE CALATORI S.A., companie care a furnizat cu multi ani în urma primele trenuri de metrou care au circulat pe reteaua de metrou bucurestean.

Au fost înregistrate oferte depuse de compania chineza CSR QINGDAO SIFANG CO. LTD, de compania ALSTOM TRANSPORT S.A. – România cu sustinerea ALSTOM TRANSPORT – Franta , oferta depusa de compania poloneza Vehicule Feroviare PESA Bydgoszcz S.A. precum si oferta companiei spaniole Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. – Spania, companie câstigatoare a licitatiei deschise organizate de S.C. METROREX S.A. în anul 2012.

”Toate preturile ofertate se încadreaza în valoarea fondurilor estimate pentru finantarea achizitiei, iar stabilirea ofertei câstigatoare se va realiza prin aplicarea criteriilor publicate prin anuntul de participare, criterii în care ponderea pretului ofertat este de 60%, restul de 40% din punctajul total urmarind criterii de performante tehnice ale produselor, termene de livrare care conditioneaza atingerea obiectivelor asumate în cadrul proiectelor cu finantare nerambursabila, garantii, conditii de confort, costuri pe durata de viata, etc. Conditiile procedurii de achizitie au fost stabilite cu asigurarea unei conformari stricte la prevederile legislatiei aplicabile si având în vedere complexitatea obiectului, valoarea semnificativa si importanta majora a achizitiei în atingerea obiectivelor asumate de METROREX si de România în cadrul proiectelor cu finantare din fonduri nerambursabile”, se precizează în comunicatul de presă al Metrorex, remis exclusivNEWS.ro.

Procedura de licitație deschisă, initiata în luna iunie 2014, se va finaliza prin atribuirea unui acord – cadru, pe o perioada de 7 ani, în baza căruia S.C. METROREX S.A. va angaja furnizarea a maxim 51 trenuri de metrou, etapizat, prin semnarea de contracte subsecvente acordului – cadru în corelare cu termenele de punere în funcțiune a tronsoanelor Magistralei 5 și cu fondurile disponibile.

Sursele de finantare sunt prevazute în cadrul a doua acorduri de împrumut semnate cu Banca Europeana de Investitii pentru modernizarea metroului bucurestean, corespunzator finantarii celor doua sectiuni ale Magistralei 5, respectiv Sectiunea Drumul Taberei – Universitate si Sectiunea Universitate – Pantelimon.

S.C. METROREX S.A. a întreprins demersurile în scopul înscrierii obiectivului de investitii Magistrala 5 de metrou, inclusiv achizitia materialului rulant aferent acestei magistrale, în rândul obiectivelor cu finantare asigurata din fonduri externe nerambursabile, respectiv în cadrul programelor POS-T si POIM.

Valoarea estimata de S.C. METROREX S.A. pentru achizitia celor 51 de trenuri noi de metrou care vor circula pe Magistrala 5 de metrou este de 1.556.259.680 lei, exclusiv TVA, respectiv o valoare estimata de 30.514.895 lei, exclusiv TVA, pentru un tren.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata