Breaking news

Melania Vergu trebuie să dea înapoi peste un miliard de lei

loading...

Fosta consilieră a Ministrului Educației, Melania Vergu va trebui să dea bani înapoi, întrucât a efectuat cheltuieli nejusitificare care nue rau cuprinse în proiectul finanțat din fonduri europene, conform Realitatea TV.

melania-verguComisia care a verificat modul în care s-a cheltuit prima transă din banii europeni a decis că firma lui Vergu a cheltuit nejustificat aproape 12.000 de lei. Cu aceşti bani s-au plătit cheltuielile de deplasarea ale secretarei în Austria şi chiria pentru un spaţiu care nu a fost declarat în proiect.

AMPOSDRU a constatat nereguli cu privire la modul în care s-au cheltuit aproximativ 12.000 de lei în cadrul proiectului derulat de Edu Tim, între care şi chiria sediului firmei fiului Melaniei Vergu din Bulevardul Aviatorilor, comisia de control stabilind că banii urmează să fie recuperaţi.

Una dintre neregulile constatate este participarea la o vizită de studiu, desfăşurată în Austria, a unei persoane care deţine in proiect funcţia de secretară, se arată într-un comunicat de presă privind concluziile controlului Compartimentului Antifraudă din cadrul Autorităţii Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU).

Totodată, echipa de control a constatat faptul că beneficiarul – Edu Tim Consultanţă Europeană – a achitat suma de 7.560 de lei, reprezentând plata chiriei în lunile februarie, martie şi aprilie 2010, pentru un spaţiu din Bulevardul Aviatorilor 18, Bucureşti , punct de lucru al beneficiarului, fără ca acest spaţiu să fie desemnat pentru proiect şi fără ca această cheltuială să fie justificată de activităţile derulate până în prezent. Fiul Melaniei Vergu este înregistrat la Registrul Comerţului şi ca persoană fizică autorizată din 12 ianuarie 2009, sediul firmei sale fiind în Bulevardul Aviatorilor 18, având ca obiect de activitatea consultanţă în domeniul relatiilor publice şi al comunicării.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata