Breaking news

Melania Renghea, polițista violată de șeful ei, condamnată la 3,5 ani de închisoare

loading...

Poliţista Melania Renghea, din Balș, va sta trei ani și șase luni după gratii pentru că și-a înjunghiat șeful, care o viola de ani buni de zile.

melania rengheaTribunalul Olt a decis joi ca Melania Renghea să stea după gratii trei ani și șase luni pentru că l-a înjunghiat pe Gheorghe Barbu, pe atunci șef al Poliției Orașului Balș.

În 26 decembrie 2012, Melania Renghea şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, care intră în subordinea comisarului Barbu. Polițista solicitase şi obţinuse mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său şef şi, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său şi, în urma discuţiei cu acesta, l-ar fi înjunghiat de mai multe ori în zona abdominală.

Soţul poliţistei a susţinut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme şeful poliţistei. Acesta spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie 2012 şi că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie 2012, la DIICOT Craiova.

În plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj, sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.

În urma controalelor MAI, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, şi cinci şefi din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu.

Decizia Tribunalului Olt poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata