Breaking news

Mega tun imobiliar. Teren cumpărat cu un milion de euro, evaluat de soțul Andreei Paul la 10 milioane de euro

loading...

Afacerea imobiliară în care este implicat iubitul Ioanei Băsescu, este o mega excrocherie la care și-a dat concursul și Curtea de Apel Pitești dar și soțul Andreei Paul, deputat PDL.

andreea si cristian paulTerenul de 90,50 hectare din comuna Ștefănești județul Ilfov a aparținut Brătienilor. Moștenitorii acestora au încercat în zadar să își recupereze terenul sau drepturile bănești pentru acesta. Așa că în 2008 au decis să vândă terenul unor samsari pentru doar un milion de euro.

Trei ani mai târziu, samsarii, printre care și avocatul Radu Petru Pricop, iubitul actual al Ioanei Băsescu, au reușit să obțină în instanță de zece ori mai mult decât au dat pe teren, adică 10 milioane de euro. Dacă în zonă un metru pătrat de teren este evaluat la 0,5-1 euro, sau în cel mai fericit caz la 3 euro, firma Romcontrol, unde director este Cristian Paul, soțul Andreei Paul, deputat PDL, l-a evaluat la 11 euro metru pătrat.

Deși singura instituție abilitată prin lege să stabilească cuantumul despăgubirilor este Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, Curtea de Apel Pitești a încălcat legea, s-a substituit comisiei și a stabilit valoarea despăgubirii pentru terenul în cauză.

Despăgubirile în cauză s-au acordat pentru un teren care, la momentul preluării sale, a fost fâneață (pășune), iar la momentul reconstituirii dreptului la proprietate 20,5 hectare se aflau în intravilanul localității Ștefănești iar 70 de hectare se aflau în extravilanul acestei localități. Dreptul de proprietate a fost reconstituit moștenitorilor lui C.IC. Brătianu și Vintilă Brătianu. Acești moștenitori au vândut drepturile succesorale în 2008 lui Vișoiu Valentin, Barbu Florin Șerban și soților Bădulescu (Nicolae și Aritina), pentrum suma de un milion de euro. În 2009 și 2010, dobânditorii acestor drepturi au obținut prin sentințe judecătorești recunoașterea dreptului la despăgubiri pentru terenul în suprafață de 90,5 hectare. Dosarul a ajuns la ANRP în aprilie 2011. Evaluarea terenului s-a făcut de către firma Romcontrol în iunie 2011, iar la data de 1 iulie procesul verbal de evaluare a fost predat persoanelor îndreptățite.Tot la 1 iulie 2011, Vișoiu Valentin a vândut 7,7% din dosar, lui Pricop Radu Petru și Banu Octavian Gabriel, pentru suma de 50.000 de euro. În 4 iulie 2011, Vișoiu Valentin, Barbu Florin Șerban, Bădulescu Nicolae și Bădulescu Aritina, i-au vândut lui Gheorghe Gabriel 30% din dosar pentru suma de 300.000 de euro. Raportul de evaluare nu a fost validat de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, deoarece de la data prezentării sale nu s-a mai ținut nicio ședință a acesteia. În decembrie 2011, persoanele îndreptățite au cerut instanței să oblige Comisia Centrală să emită titlu de despăgubire pe valoarea din raportul de evaluare. În februarie 2012, Curtea de Apel Pitești a admis cererea. În noiembrie 2012, Înalta Curte a respins recursul Comisiei și a păstrat soluția de fond. Pe parcursul procesului, Comisia Centrală a arătat că nu este legală stabilirea cuantumului despăgubirilor pe care judecătorească, atât timp cât Comisia, singura abilitată prin Legea nr. 247/2005, nu s-a pronunțat asupra raportului de evaluare. În această speță, Instanța s-a substituit Comisiei și s-a pronunțat asupra cuantumului despăgubirilor care trebuie acordate. În aceste condiții, arătăm faptul că statul, prin instituțiile abilitate, nu s-a pronunțat în sensul validării sumei propuse prin raportul de evaluare și nici nu a avut posibilitatea să o facă.”, precizează Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților pentru Antena 3.

Dosarul a fost analizat într-un timp record de aproximativ o lună și introdus pe ordinea de zi a singurei ședințe a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din intervalul aprilie – iunie 2011, de altfel ultima și singura ședință în care s-au mai acordat despăgubiri. În ședința cu pricina s-a stabilit și evaluatorul. Culmea, firma Romcontrol a primit job-ul. Și asta în condițiile în care sunt o sumedenie de evaluatori în România.

Și uite așa, cu ajutorul soțului Andreei Paul și a l judecătorilor Curții de Apel Pitești, un milion de euro a fost umflat de zece ori. Drept urmare, statul român este obligat acum să plătească cele 10 milioane de euro în decurs de cinci ani de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata