Breaking news

Medicii români pleacă în alte țări pe bani grei

loading...

Medicii români au luat cu asalt târgul  de job-uri pentru cadrele medicale, atrași de oferetele salariale incomparabile cu ceea ce primesc în spitalele din România.

medicSătui de salariile nesimtit de mici din sistemul sanitoar românesc, medicii au mers încă de ieri la Târgului Internaţional de Cariere Medicale organizat la Rin Grand Hotel.  Doctorii veniţi la târg au spus că s-au săturat să trăiască dintr-un salariu mic şi din şpăgile pacienţilor. Comparaţia cu ofertele din-afară este uluitoare: în Anglia salariul este 5.000 de euro, în România – 200 de euro.
Aproximativ 3.000 de medici îşi depun weekend-ul acesta CV-urile pentru un job în străinătate, în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale. Evenimentul, care este cel mai mare de acest gen din Europa Centrală şi de Est, a început ieri, la ora 11.00, la Rin Grand Hotel şi se va încheia astăzi, la ora 16.00.

Ieri au venit aproape 2.000 de cadre medicale, majoritatea tineri care lucrează în spitalele bucureştene sau sunt în ultimii ani de studii. Ei au avut de unde alege, pentru că agenţiile de recrutare oferă peste 3.000 de locuri disponibile în spitalele şi clinicile din Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta.

Medicii români vin să umple golurile din sistem, să ocupe posturile care au rămas libere pentru că sistemul de învăţământ din străinătate nu face faţă cererii de pe piaţa medicală. „În străinătate este obligatoriu să fie un medic la 800 de locuitori iar noi avem doar un medic la 3.400.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata