Breaking news

Medicii de la Comisia de Expertiză din Oradea, averi fabuloase din șpăgile luate de la pensionari

loading...

Medicii Comisiei de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţen de Pensii Bihor luau mită de la toți pensionarii care veneau la control. Astfel că medicii au ajuns să aibă averi fabuloase.

salarii mediciZilnic, medicii expertizau pensionari și încasau șpăgi de la aceștia. Potrivit anchetatorilor, în ultimele două săptămâni, din 738 de pensionari care au trecut pe la comisie, 733 au dat şpagă.

Pentru întocmirea unui dosar de pensionare pe caz de boală, medicii cereau între 200 și 400 de euro, iar pentru revizuirea dosarului, un pensionar trebuia să dea între 100 și 400 de lei.

S-a creat o adevărată rețea la Comisia de Expertiză Medicală, din care făceau parte și asistente medicale, care încasau un comision de 30% din șpagă.

În urma percheziţiilor efectuate marți la mai multe adrese din Oradea, poliţiştii au descoperit sume uriaşe de bani, la domiciliile medicilor.

Polițiștii au găsit la locuinţa mamei uneia dintre doctoriţele care făcea parte din comisie, o avere fabulosă: 500.000 de euro, 120.000 de dolari și 350.000 de lei.

Medicul Pleşa deţine acţiuni de 1.000.000 de lei, în timp ce o altă doctoriţă membră în Comisia Medicală de expertiză, deţine 15 case.

În zilele bune, medicii plecau acasă, fiecare și cu câte 15.000 de lei adunați din șpăgile de la pensionari.

În judeţul Bihor sunt  37.833 de pensioanari pe motive de boală. În urma acestor anchete, cel mai probabil, toate dosarele vor fi verificate de o altă comisie medicală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata