Breaking news

Mediafax cere insolvența ca să scape de plata datoriilor către stat

loading...
0 5

Mediafax Group, controlat de Adrian Sârbu, unul dintre cele mai mari trusturi de presă din România, a cerut, la Tribunalul Municpiului București, intrarea în insolvență.

mediafax insolventaCa să scape de creditori, inclusiv de plata creanțelor către statul român, Mediafax Group vrea să intre în insolvență.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanțe, la sfârșitul lui 2013, Mediafax Group înregistra datorii de 15,4 milioane de euro.

În 2013, cifra de afaceri a fost de 17,5 milioane euro, iar pierderile au ajuns la 2,6 milioane euro. Trustul de rpesă are în prezent 263 de angajați.

Premierul Ponta a afirmat, în iunie 2014, că are „o mică neînţelegere deja de lungă durată” cu Adrian Sârbu.

Dânsul mi-a zis că el i-a făcut pe toţi preşedinţi şi dacă vreau să mă facă şi pe mine. I-am spus că nu, mulţumesc, aş prefera să-şi plătească taxele. De atunci suntem în relaţii foarte reci”, a susținut Ponta.

În replică, Adrian Sârbu a pus că acuzațiile premierului sunt „pură fantezie”.

Potrivit site-ului Tribunalului București, cererea de insolvență a fost înregistrată joi, la Secția a VII-a Civilă, și nu s-a stabilit până în prezent un termen de judecată.

În solicitare se face trimitere la art. 27 alin. 5 din Legea 85/2006, care prevede că cererea debitorului se va judeca de urgență în termen de 5 zile în camera de consiliu, fără citarea părților.

Adrian Sârbu este cercetat în prezent de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscală, în acest sens peste 700 de jurnaliști care au lucrat în ultimii ani la trustul de presă al acestuia au fost citați să vină la audieri.

Trustul de presă reunește în prezent agenția de știri Mediafax, ziarul online Gându.info, Ziarul Financiar, site-urile mediafax.ro, businnesmagazin.ro, cursvalutar.ro, prosport.ro, go4it.ro, autopro.ro, promotor.ro, apropotv.ro, one.ro, dietetik.ro, 121.ro, descopera.ro, csid.ro,  playboy.ro, gq.ro, tare.ro, urban.ro, gradinamea.ro, incasa.ro  și zooland.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata