Breaking news

“Mătuşa Tamara” ar putea fi trimisă la Curtea Constituţională

loading...

Judecarea dosarului “Mătuşa Tamara”, în care Adrian Năstase este acuzat de luare de mită, a fost suspendată, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, astăzi, excepţia de neconstituţionalitate invocată de avocaţi, informează realitatea.net.

adrian-nastaseDecizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Potrivit avocatului lui Ioan Melinescu, fost preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB), anchetat şi el în dosarul “Mătuşa Tamara”, procurorii care au întocmit rechizitoriul în dosar au lucrat în afara Constituţiei, ceea ce ar însemna că toate armele penale din acest caz ar fi nule.

Avocatul a solicitat instanţei suspendarea judecării cauzei si trimiterea dosarului la Curtea Constituţională pentru soluţionarea acestor excepţii.

Instanţa Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a admis cererile şi a dipsus suspendarea judecării dosarului.

Adrian Năstase a fost trimis în judecată, pe 21 octombrie, în Dosarul “Mătuşa Tamara”, pentru dare de mită, alături de fostul său consilier, Ristea Priboi, şi fostul preşedinte al ONPCSB, Ioan Melinescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata