Breaking news

Masteratul lui Băsescu, suspectat de plagiat de către fostul ministru al Educației

loading...

Liviu Pop, fost ministru interimar al Educației, a declarat luni că planează suspiciuni cu privire la masteratul lui Traian Băsescu.

Fenomenul plagiatului îl lovește și pe Băsescu. Ca un bumerang, efectul plagiatului îl urmărește și pe președintele României, Traian Băsescu.

Liviu Pop a spus luni în fața presei, după ce a ieșit de la ANI, că există dubii cu privire la studiile lui Băsescu, cu privire la masteratul acestuia.

Potrivit CV-ului lui Băsescu publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, șeful statului a absolvit în anul 1976, Institutul de Marină “Mircea cel Batrân” din cadrul Facultatății de Navigaţie, Secţia Comercială  iar în 1995 a absolvit Cursurile Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene.

Însă nu se precizează nimic de niciun masterat absolvit de Băsescu.

Fenomenul plagiatului a fost declanșat încă din luna MAI, când Ioan Mang, Ministru al Educației, a fost forțat să își dea demisia după ce a fost suspectat că ar fi plagiat o lucrare științifică.

A urmat cazul de plagiat al lui Victor Ponta, cu teza de doctorat privind Curtea Penală Internațională.

Și actualul procuror al României, Laura Codruța Koveși este acuzată că și-a plagiat teza de doctorat prin copierea informațiilor de pe site-uri precum referate.ro.

Elena Udrea a fost acuzată că a plagiat o lucrare științifică, lucru recunoscut de deputatul PDL, care însă a dat vina pe colegii săi că ar fi comis plagiatul în numele său.

Duminică, Andreea Paul Vass, fostă consilieră a lui Emil Boc, a fost acuzată de Jurnalul Național că și-a plagiat teza de doctorat în economie prin copierea mai multor pasaje de pe internet.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata