Breaking news

Mașina ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost vandalizată în Capitală

loading...

Mașina Ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost vandalizată, joi seara, de mai multe persoane, în fața Clubului A din București. Geamurile şi luneta automobilului fiind sparte. Trei persoane au fost duse la audieri.

masina danile barbuMinistrul Daniel Barbu a participat, joi seară, la evenimentul “Cafeneaua critică”, de la ora 19.00, în Club A.  Dezbaterea a fost oprită la un moment dat de câteva zeci de manifestanţi aflaţi în local. Aceștia au desfăşurat pancarte, au aruncat cu bancnote false în demnitar şi l-au huiduit, întrebându-l “Câţi bani ţi-ai luat?” . După care protestatarii i-au cerut demisia şi au scandat minute în şir “ruşine, ruşine să vă fie!”

După acest incident dezbaterea nu a mai fost reluată iar ministrul a plecat din Clubul A. Când a dat să se urce în mașina oficială cu care venise, un grup de protestatari au blocat drumul autoturismului. Au devenit agresivi și au spart geamul din spate al mașinii și luneta.

După care manifestanţii i-au pus în parbriz ministrului bancnote imprimate cu figura sa şi un steag cu “Salvaţi Roşia Montană”.

Ministrul Culturii a spus că, după ce manifestanții i-au spart luneta mașinii, a ieșit din mașină și le-a spus că „se poartă ca niște neofasciști”.

Nu am fost agresat, mașina într-adevăr a fost vandalizată. Au intrat în locul respectiv, care e undeva în Centrul Civic, la un moment dat un număr de tineri, și unii mai puțin tineri, care erau foarte energici și care au strigat lozinci împotriva mea, au împărțit diverse materiale de propagandă. Profesorul Lefter, absolut impecabil, le-a spus că nu sunt invitați, dar pot participa la dezbateri dacă vor, dar el stabilește care e tema și moderează. Ei strigau „Demisia”, „Rușine”, după care s-au retras. Când am ieșit din Clubul A, și am încercat să mă urc în mașină, au înconjurat mașina și au început să o lovească. În momentul când au spart luneta, am ieșit din mașina și le-am spus că se poartă ca niște neofasciști și că promiseseră că nu sunt violenți. După care m-am urcat în mașină, domnii de la Poliție au intervenit ca să facă culoar pentru a putea ieși de pe stradă, pentru a putea ieși și am iesit”, declarat Daniel Barbu.

Pentru ai- determina să îl lase să plece cu mașina, ministrul a ieșit din autoturism pentru a discuta cu protestatarii. În acel moment mai multe persoane scandau „Demisia!”, „Fără violență!”„Nu puneți mâna pe el!” și „Nu-l agresați!”.

Ministrul a putut pleca din acea zonă doar după intervenția jandarmilor.

Premierul Victor Ponta a catalogat acest incident ca fiind „inacceptabil” și a cerut identificarea și sancționarea persoanelor care l-au agresat pe ministrul Culturii. Premierul a apreciat şi că, în lipsa unor măsuri, ţara poate fi cuprinsă de anarhie.

Trei persoane care au vandalizat mașina ministrului au fost identificate de jandarmi și conduși la audieri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata