Breaking news

Marius Oprescu, vicepreședintele CJ Olt, reținut pentru 24 de ore pentru omor din culpă

loading...

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a fost reținut, joi seară, pentru 24 de ore, sub acuzația de omor din culpă și trafic de influență în urma accidentului pe care l-a produs pe 4 octombrie.

marius oprescu - accidentProcurorii din Olt au decis joi seară să emită ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Marius Oprescu ca urmare a decesului victimei accidentului produs de acesta pe 4 octombrie.

Dar și pentru faptul că vicepreședintele CJ Olt a făcut trafic de influență pentru ca probele de sânge să îi fie albite de alcool și l-a amenințat pe medicul legist, Sorin Lesnic, cel care a efectuat autopsia bărbatului decedat.

Medicul legist a declarat joi la Antena 3 că a fost amenințat de Marius Oprescu și că timp de două săptămâni, toți medicii de la Spitalul Județean au fost sub teroare, fiind dați peste cap și presați să facă orice pentru a-l ține în viață pe bărbatul accidentat de vicepreședintele CJ Olt.

Pe 4 octombrie, pe raza satului Criva, Marius Oprescu a intrat cu mașina Toyota Hilux, într-o căruță. Vicepreședintele CJ Olt se întorcea de la o petrecere și se îndrepta spre casă.

În urma impactului, persoanele aflate în atelaj, patru la număr, printre care şi un minor de 13 ani, au fost ulterior transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean din Slatina cu diverse răni. Căruțașul a decedat marți seară din cauza rănilor suferite.

După producerea accidentului, Marius Oprescu a refuzat să sufle în etilotest pe motiv că proba era irelevantă. A mers la Spitalul Județean Slatina unde i s-au recoltat probe de sânge, dar de față cu managerul spitalului și nu la camera de gardă. Iar la trei minute de la recoltare au sosit și rezultatele analizelor care precizau faptul că vicepreședintele CJ Olt avea zero alcoolemie.

Din acest motiv, procurorii s-au autosesizat și au cerut o a doua probă de sânge pentru a se stabili dacă sângele aparține lui Marius Oprescu sau acesta a fost schimbat pentru a nu se depista alcoolemia. Marius Oprescu și-a dat acordul luni, pentru recoltarea unor noi probe biologice care urmează să fie comparate cu proba inițială.

Vicepreședintele CJ Olt a solicitat ca autopsia bărbatului decedat în urma accidentului din 4 octombrie 2013, să fie efectuată la Institutul Mina Minovici din București, întrucât nu ar avea încredere în medicii legiști de la Slatina. Marius Oprescu vrea să demonstreze faptul că bărbatul nu ar fi murit din cauza accidentului ci pentru că avea mai multe afecțiuni pulmonare.

A fost o căruță nesemnalizată și era pe ploaie când s-a produs accidentul. Organele de anchetă penală vor stabili dacă această persoană a murit din vina mea. Însă la Institutul Nasta din Capitală s-a stabilit că el suferea de bronhopneumonie severă, insuficiență respiratorie cronică și TBC. Aștept autopsia de la Mina Minovici. Regret enorm ce s-a întâmplat dar nici nu vreau să mi se facă vreo nedreptate. Nu am încredere în medicul legist de la Slatina, de aceea am cerut prin intermediul avocatului, ca autopsia să se facă la București”, a declarat Marius Oprescu la Antena 3.

Cât privește a doua probă biologică recoltată, Marius Oprescu a spus că: am dat probe la spital, în noaptea accidentului. În camera de urgențe minore mi s-au recoltat probe și mi s-a ridicat o contra probă, mi-au luat sânge acum două zile cu acordul meu pentru a putea vedea dacă este sângele meu. Nu creați o diversiune pe tema asta și în 2-3 săptămâni vom avea rezultatele ADN care să confirme faptul că este sângele meu și să nu îmi terfeliți imaginea publică.

În urma acestui accident, a ieșit la iveală faptul că Marius Oprescu conducea o mașină cumpărată cu fonduri europene de CJ Olt pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt.

Numai că mașina e folosită de Marius Oprescu și ea nu a ajuns niciodată la ISU Olt.

”Urmare a apariţiilor media referitoare la implicarea unui autoturism aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Olt, într-un accident rutier soldat cu victime, menţionăm faptul că acesta nu face parte din parcul auto al insituţiei, nefiind niciodată în dotarea acestuia”, se precizează în comunicatul de presă al IGSU, remis exclusivNEWS.ro.

Președintele Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu, are o explicație halucinantă pentru faptul că vicepreședintele se plimba cu mașina ISU.

”Vicepreședintele se întorcea de la o inspecție a unui drum aflat în lucru și mașina a luat-o „ca să nu ruginească în parcare”, a spus Paul Stănescu.

În realitate mașina este folosită doar de către vicepreședintele CJ Olt și ea nu a ajuns niciodată în curtea beneficiarului.

Marius Oprescu urmează ca în cursul zilei de vineri să fie dus la Tribunalul Olt cu propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata