Breaking news

Marius Oprescu, vicepreședintele CJ Olt, anchetat în liberate pentru omor din culpă

loading...

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, va fi judecat în stare de liberate pentru că a ucis un om într-un accident rutier. Așa a decis Judecătoria Slatina. Procurorii au făcut recurs.

marius oprescuAcuzat de omor din culpă, vătămare corporală din culpă, trafic de influență și falsificarea probelor biologice, Marius Oprescu este lăsat în libertate de către Judecătoria Slatina. Imediat după anunțarea verdictului, Parchetul a făcut recurs care va fi judecat săptămâna viitoare la Tribunalul Olt.

Directorul Spitalului Judeţean Slatina dr. Andrei Iordache, acuzat că a luat parte la falsificarea probelor de sânge, va fi anchetat și el în stare de libertate, dar are interdicția de a părăsi țara.

În timp ce dr. Ecaterina Buzău, şefa secţiei Primiri Urgenţe, şi asistenta medicală Maria Stanca, vor fi cercetate în dosar în stare de libertate.

Pe 4 octombrie, pe raza satului Criva, Marius Oprescu a intrat cu mașina Toyota Hilux, într-o căruță. Vicepreședintele CJ Olt se întorcea de la o petrecere și se îndrepta spre casă.

În urma impactului, persoanele aflate în atelaj, patru la număr, printre care şi un minor de 13 ani, au fost ulterior transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean din Slatina cu diverse răni. Căruțașul a decedat marți seară din cauza rănilor suferite.

După producerea accidentului, Marius Oprescu a refuzat să sufle în etilotest pe motiv că proba era irelevantă. A mers la Spitalul Județean Slatina unde i s-au recoltat probe de sânge, dar de față cu managerul spitalului și nu la camera de gardă. Iar la trei minute de la recoltare au sosit și rezultatele analizelor care precizau faptul că vicepreședintele CJ Olt avea zero alcoolemie.

Vicepreședintele CJ Olt a solicitat ca autopsia bărbatului decedat în urma accidentului din 4 octombrie 2013, să fie efectuată la Institutul Mina Minovici din București, întrucât nu ar avea încredere în medicii legiști de la Slatina. Marius Oprescu vrea să demonstreze faptul că bărbatul nu ar fi murit din cauza accidentului ci pentru că avea mai multe afecțiuni pulmonare.

Cât privește a doua probă biologică recoltată, Marius Oprescu a spus că: am dat probe la spital, în noaptea accidentului. În camera de urgențe minore mi s-au recoltat probe și mi s-a ridicat o contra probă, mi-au luat sânge acum două zile cu acordul meu pentru a putea vedea dacă este sângele meu. Nu creați o diversiune pe tema asta și în 2-3 săptămâni vom avea rezultatele ADN care să confirme faptul că este sângele meu și să nu îmi terfeliți imaginea publică.

Sorin Lesnic, medicul legist care a efectuat autopsia bărbatului decedat în accidentul produs de Marius Oprescu spune că vicepreședintele l-ar fi amenințat. Deși sunt colegi de alianță în USL, vicele de e de la PSD iar medicul legist de la PC, cei doi sunt la cuțite. Medicul legist susține că el a efectuat autopsia ca la carte și că nu a efectuat-o cu iz politic pentru a-l înfunda în vreun fel pe Marius Oprescu.

În urma acestui accident, a ieșit la iveală faptul că Marius Oprescu conducea o mașină cumpărată cu fonduri europene de CJ Olt pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt.

Numai că mașina e folosită de Marius Oprescu și ea nu a ajuns niciodată la ISU Olt.

Președintele Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu, are o explicație halucinantă pentru faptul că vicepreședintele se plimba cu mașina ISU.

”Vicepreședintele se întorcea de la o inspecție a unui drum aflat în lucru și mașina a luat-o „ca să nu ruginească în parcare”, a spus Paul Stănescu.

În realitate mașina este folosită doar de către vicepreședintele CJ Olt și ea nu a ajuns niciodată în curtea beneficiarului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata