Breaking news

Marius Dunca, șeful ANPC, demis de Ponta din cauza tragediei de la Club Colectiv

loading...

Președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca, a fost demis, marţi seară, de către premierul Victor Ponta, ca urmare a scandalului iscat după tragedia produsă pe 30 octombrie 2015 în Club Colectiv din București, soldată cu 33 de morți.

marius duncaLa propunerea Ministrului Economiei, primul ministru Victor Ponta l-a demis marți seară, pe Marius Dunca din funcția de şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei Bogdan Pandelică, cele două decizii fiind publicate în Monitorul Oficial.

Dunca a declarat la Digi 24 că a aflat de demitere de la televizor.

“Am aflat de la televizor, sunt la birou, nu am primit nimic oficial”, a declarat el la Digi24.

Decizia lui Ponta vine după ce luni seară s-a aflat faptul că Inspectorii ANPC au primit o sesizare legată de club Colectiv şi au fost în control joi, cu o zi înainte de tragedie.

Preşedintele ANPC, Marius Dunca, a declarat ieri la Digi 24 că sesizarea a fost primită în 18 octombrie. Reclamaţia se referea la neconcordanţa între sumele de pe meniu şi cele încasate la cognac.

„Noi, când ne-am deplasat nu am ştiut că e club, am ştiut că e un operator economic. Procedura e aşa: vine un consumator, ne dă adresa, noi ne ducem şi acolo observăm dacă e club, magazin, dar odată ce reclamaţia a venit pe băuturi alcoolice, s-a deplasat o echipă de la biroul de alimentare. La data şi ora controlului nu era niciun reprezentant legal al firmei, doar o persoană, am lăsat o invitaţie în care le-am spus să vină un reprezentant legal sau administrator cu documente a doua zi, vineri, cu certificat de înregistrare a firmei, cod CAEN care îmi dă autorizaţia de funcţionare, ştampila, registrul unic de control şi o imputernicire din partea administratorului, şi autorizaţia sanitar veterinară şi lista de preţuri. Vineri, nimeni nu a venit la sediul comisariatului. Conform procedurii, colegii mei trebuiau luni să se ducă din nou la sediul şi să afişeze o nouă invitaţie pentru reprezentantul legal. Noi am verificat de-a lungul timpului operatori cu domeniul de activitate cluburi, anul acesta – 1.800. Nu poţi să intri la un operator economic dacă nu e un reprezentanz economic şi nu pune la dispoziţie registrul unic de cotrol, dacă nu vine abia apoi putem să îl sancţionăm pentru împiedicarea controlului. Mai departe nu e competenţa noastră”, a declarat Marius Dunca.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata