Breaking news

Managerii interimari din spitale vor fi concediaţi

loading...

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, a anunţat azi, că vor fi desfiinţate 577 de posturi de conducere din spitale. Numărul acestora va fi redus de la 2.069 la 1.492, ceea ce înseamnă o economie de peste un million de lei lunar.

min sanatatiiMinistrul a precizat că în prezent sunt foarte mulţi directori de spitale, iar marea majoritate a celor care urmează să fie disponibilizaţi au funcţii interimare. “Avem situaţii în care numărul acestor directori a crescut foarte mult. Astfel, într-un spital sub 400 de paturi putem avem şase funcţii de conducere, iar la peste 400, zece funcţii de conducere, şi mă refer la directori resurse umane, directori IT, directori administrativi. Prea multe funcţii de conducere şi prea mari cheltuieli de personal”, a afirmat Cseke Attila.

El consideră că un spital ar trebui condus de un manager, un director financiar-contabil, un director medical, dacă este spital clinic, un director cercetare-dezvoltare, iar dacă are un număr mai mare de paturi, atunci şi un director de îngrijiri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata